House of Cards S3 op Netflix België review

House of Cards S3 posterHouse of Cards S3 ***

Regie: James Foley, John David Coles, Agnieszka Holland, Robin Wright,…

Met Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Mahershala Ali, Molly Parker, Elizabeth Marvel, Paul Sparks, Kim Dickens, Jayne Atkinson, Derek Cecil,…

Speeltijd: 13 afleveringen van elks zo’n 50 minuten

Ga kijken als je hield van de vorige afleveringen uit House of Cards.

Het verhaal: Frank Underwood krijgt het hard te verduren sinds hij de macht overneemt als president van de Verenigde Staten: zowel in binnenlands als buitenlands beleid krijgt hij zijn zin niet en zijn populariteit kent een dieptepunt. Maar na een hele tijd zeuren, neemt hij het heft terug in handen en tilt zich op aan een aantal interessante projecten zoals AmWorks.

Kevin Spacey Als Frank Underwood aan FDR Memorial in House of Cards S3

Ons verdict: Verval en teloorgang. Dat zijn de sleutelwoorden voor dit 3de seizoen van House of Cards. Nadat we de macht van de Underwoods in de voorbije 2 seizoenen alleen maar zagen stijgen, zie je het in dit seizoen 3 stelselmatig vervallen. Hoewel de Underwoods op het toppunt van hun carrière staan (en nog nooit zoveel macht hadden dat zich zelfs tot op wereldniveau verspreidt), hebben ze toch moeite om te gaan met de verantwoordelijkheden die het presidentschap met zich meedraagt.

Dit 3de seizoen van House of Cards blijft terug genieten van de acteerprestatie van Robin Wright & Kevin Spacey, maar de neerwaartse spiraal waarmee de personages geconfronteerd worden, haalt je als kijker ook neer. Het gevolg: De eerste paar afleveringen komen maar weinig entertainend over met een Michael Kelly die probeert terug zijn draai te vinden in het leven en Frank die langs alle kanten wordt tegengewerkt. Het midden van het seizoen stijgt naar een hoogtepunt, maar het einde brengt weinig interessant. De side stories van de schrijver David Yates (Paul Sparks) en nieuwe journaliste Kate Baldwin (Kim Dickens) halen niet echt gewenste niveau van seizoen 1, maar al een geluk krijgen we af en toe een opmerkelijke controverse over de vloer om de serie terug leven in te blazen. Spijtig van de verloren kans om met de internationale politiek de serie tot een hoger niveau te tillen.

Kortom, dit seizoen van House of Cards op Netflix België was best teleurstellend. Hopelijk krijgen we meer te zien in het 4de seizoen vanaf 2016. Geniet onderaan van de heerlijke begingeneriek uit het 3de seizoen van House of Cards:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “House of Cards S3 op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter