House of Cards S4 review op Netflix België

House of Cards S4 posterHouse of Cards S4 *** 1/2

Regie: Robin Wright, Tucker Gates & Jakob Verbruggen

Met Kevin Spacey, Robin Wright, Neve Campbell, Michael Kelly, Joel Kinnaman, Dominique McElligott, Nathan Darrow, Mahershala Ali, Molly Parker,…

Speeltijd: 13 afleveringen van 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Tyrant en andere seizoenen van House of Cards.

Het verhaal: We volgen de Underwoods tijdens hun huwelijksproblemen als President en First Lady van de Verenigde Staten. Claire vermijdt Frank op een intelligente manier, terwijl Frank de wind van voor krijgt van nieuwe presidentskandidaten zoals Dunbar, Conway & Durant.

Kevin Spacey in House of Cards S4 op Netflix België

Ons verdict: Het 3de seizoen van House of Cards was duidelijk een lichte misstap tegenover de vorige 2 seizoenen: de poging van de Amerikaanse schrijvers om House of Cards een internationaal karakter te geven was te min. Onder het motto ‘schoenmaker, blijf bij uw leest’ gaan de makers in dit 4de seizoen terug naar de origine van de politieke serie nl. de Amerikaanse politiek (met een kleine knipoog naar het Midden-Oosten).

In het licht van de voorverkiezingen in de Verenigde Staten met Donald Trump & Hilary Clinton zorgt dit wel voor de nodige buzz voor de Netflix-serie (alsook de aandacht onder de mensen), maar verder brengt dit 4de seizoen weinig bij aan de magie van de machtige Underwoods. We krijgen een switch van Frank naar Claire qua klemtoon van de serie House of Cards S4, gezien Kevin Spacey het duidelijk moeilijk heeft om zijn rol als Frank Underwood te blijven vertolken, terwijl Robin Wright het nog maar net gewoon wordt om Claire Hale Underwood te spelen in House of Cards S4. Zou dit iets te maken hebben met de sterke bijdrage van Neve Campbell als rechterhand van Robin Wright?

Besluit: Dit 4de seizoen van House of Cards haalt wederom de verwachtingen niet in en misschien moet dit ook niet. Meer van hetzelfde is ook OK, niet waar? Zeker als er een Belg (Jakob Verbruggen) de seizoensfinale sterk afwerkt?

5 gedachten op “House of Cards S4 review op Netflix België”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter