Suicide Squad review

Suicide Squad posterSuicide Squad *** 1/2

Regie: David Ayer (Fury, Sabotage, End of Watch, Street Kings)

Met Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Jared Leto, Joel Kinnaman, Cara Delevingne, Jai Courtney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jay Hernandez, Karen Fukuhara, Adam Beach, Scott Eastwood, David Harbour, Ben Affleck, Ezra Miller, Common,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Batman vs. Superman: Dawn of Justice.

*** OPGELET, SPOILER ALERT (voor Batman vs. Superman) ***

Het verhaal: Superman is niet meer en de overheid maakt zich zorgen over wat ze moeten doen met zogenaamde metahumans of mensen met superkrachten die op aarde leven en eventueel slechte bedoelingen hebben. Directeur Amanda Waller gaat onder de naam van A.R.G.U.S. op zoek in haar Belle Reve-gevangeniscellen naar metahumans die een team kunnen vormen onder het Task Force X-project.

Margot Robbie als Harley Quinn & Jared Leto als The Joker in Suicide Squad

Ons verdict: Toen we hoorde dat regisseur David Ayer werd aangesteld om de indiefilm voor DC Comics Suicide Squad te regisseren, sprongen we bij MoviePulp.be een stukje in de lucht. Ayer heeft immers met producties zoals Fury, Sabotage, End of Watch, Street Kings & Training Day (laatste heeft hij enkel geschreven) aangetoond dat hij weet wat regisseren is. Sterker nog, zijn stijl van film maken doet wel wat terugdenken aan de stijl die Christopher Nolan gebruikte in zijn Dark Knight-films.

Spijtig genoeg krijgen we geen gebruikelijke Ayer-productie. Warner Bros. wil immers een meer mainstream publiek bereiken met Suicide Squad en dan strookt niet echt met de stijl van de regisseur. Het gevolg is dat cinematograaf Roman Vasyanov meer vorm en kleur aan de film toevoegt hoewel de gehele toon gelukkig wel donker blijft. Een gemiste kans! Bovendien wordt het bijzonder vroeg in de film duidelijk wat het plot gaat zijn, waardoor de mysterie uit de film wordt gehaald. De metafictie of het uitbouwen van het DC Comics-universum rond de metahumans mag dan wel interessant zijn samen met de cameo’s van Justice League-figuren zoals The Flash & Batman, het geheel blijft rommelig en mist opbouw. Een mislukte poging dus.

Het blijft vooral focussen op de acteerprestaties en deze zijn voortreffelijk te noemen. Margot Robbie & Jared Leto stelen hier volledig de show, hoewel in beide gevallen de dialogen wel wat beter konden. De prestatie van Jared Leto kan ook ter discussie gezet worden, maar dit hangt af van smaak (Heath Ledger blijft wel veruit de beste Joker in onze ogen). Viola Davis die we kennen uit het sterke How To Get Away with Murder krijgt ook een pluim van ons samen met Joel Kinnaman die mooi zit in zijn rol als Rick Flag. Cara Delevingne heeft ook eindelijk acteerlessen gekregen, terwijl de zoon van Clint Eastwood ook weet hoe hij een militair moet imiteren. Enkel Jai Courtney & Will Smith stellen een beetje teleur en de andere Suicide Squad-members zoals Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jay Hernandez & Karen Fukuhara hebben zodanig veel costuum & CGI om zich dat het moeilijk wordt de presentatie zelfs te beoordelen. Maar overall, puik werk van de cast!

Kortom, we blijven weer een beetje op onze honger zitten met deze Suicide Squad door Warner Bros. en qua uitwerking blijft het ver weg van Guardians of the Galaxy. Het is vooral genieten van de personages & de acteerprestaties van de Suicide Squad-leden zoals je in onderstaande clips kan zien.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “Suicide Squad review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter