Fury review

Fury teaser poster met Brad PittFury *** 1/2

Regie: (Street Kings, Sabotage, End of Watch)

Met , , , , ,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Saving Private Ryan & Band of Brothers.

Het verhaal: April 1945. De oorlog is bijna aan zijn einde toe, maar de Duitsers bieden hevige weerstand tegen de Geallieerden. Wardaddy leidt een team van 5 mensen in zijn tank Fury doorheen Duitsland met alle gruwel en wreedheid die het einde van de 2de Wereldoorlog kende.

Brad Pitt en zijn tank in Fury

Ons verdict: De referentie in het genre van oorlogsfilms is ongetwijfeld Saving Private Ryan. Geen enkele film maakt de gebeurtenissen van de 2de Wereldoorlog zo levensecht op het witte doek. 16 jaar later waagt de schrijver van Training Day en regisseur van de opkomende DC Comics film Suicide Squad David Ayer zich aan dit genre en je ziet duidelijk dat hij zich heeft laten inspireren door Spielberg’s meesterwerk. Het hele verloop van de film alsook de structuur laat qua verhaallijn volledig aan Saving Private Ryan denken. Als karakterkop verkoos Ayer Brad Pitt om de rol van de meedogenloze Don ‘Wardaddy’ Collier te spelen, één van de betere rollen die Pitt op zijn palmares mag schrijven. De film gaat en staat immers met de indrukwekkende prestatie dat Pitt neerlegt als antiheld. Shia LaBeouf laat bovendien na Nymphomaniac nog eens zien dat hij effectief kan acteren in een volwaardige film. Desalniettemin moet ik vertellen dat de film één van de betere films in de bioscoop is vandaag, maar mij weinig wist te imponeren. Daarvoor is de plot niet sterk genoeg zoals pakweg een Jarhead of wederom Saving Private Ryan. Fury heeft een hele heroïsche verhaal, maar verwacht dus niet al teveel diepgang buiten dat oorlog een wrede zaak is.

Kortom, Fury is zonder meer de beste oorlogsfilm van het jaar, maar we hadden er meer van verwacht. Geniet onderaan van clips Tiger Battle,Best Job I Ever Had en I Can’t Do It uit Fury:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Fury review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter