Warner komt met zijn eigen Phase 1 voor DC Comics

DC Comics & Warner Bros logo

In een officieel persbericht vertelt Warner Bros., één van de grootste filmproducenten van de wereld dat het op zijn eentje de strijd zal aangaan tegen de Marvel Universe. Er staan maar liefst 9 superheldenfilms van DC Comics op het programma! Maar is dit een goede zet of is de stripboekwereld niet gesatureerd?


Het is geen geheim dat Warner Bros. jaloers is op wat The Avengers teweeg heeft gebracht en ze willen nu zelf met Justice League de top van de box office aller tijden bestijgen. Hoe gaan ze dit doen? Door met DC Comics te partneren en grootschalige films te lanceren waar 1 verhaallijn doorheen stroomt.

DC Comics Cinematic Universe timeline

  • De eerste film van dit project wordt Batman vs. Superman, waarvan al een tijdje heel wat footage wordt getweet. De blockbuster bijt de spits af in maart 2016. Zack Snyder trekt aan de touwtje van Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman) en Ray Fisher (Cyborg) als main castleden.
  • Naar analogie van Guardians of the Galaxy brengt Warner Suicide Squad naar het witte doek. Niemand minder dan David Ayer (Fury) neemt de regie op zich en als gerucht gaan de volgende namen de ronde: Ryan Gosling, Margot Robbie, Tom Hardy & Will Smith. Film wordt verwacht in augustus 2016.
  • In juni 2017 komt er een solofilm van Wonder Woman met Gal Gadot als hoofdpersonage uiteraard. Warner doet hier wat Marvel niet kan, nl. de eerste vrouwelijke superheldenfilm uitbrengen.
  • Justice League zal in 2 delen worden opgenomen, waarvan de regie allebei door Zack Snyder wordt overgelaten. Part I komt in november 2017, terwijl Part II in juni 2019 wordt uigezonden.
  • Na Justice League Part I krijgen we een solofilm van The Flash in maart 2018 waarvan Ezra Miller de hoofdrol zal opnemen (niet Grant Gustin die de hoofdrol speelt in de tv-serie The Flash).
  • Een solofilm van Aquaman met Jason Momoa staat gepland voor juli 2018. Er staat al vast dat deze verhaallijn een link zal met The World Engine uit Man of Steel.
  • Dwayne Johnson wordt Shazam in april 2019.
  • In 2020 staat er nog een solofilm gepland voor Cyborg & een reboot van Green Lantern.

Inmiddels wordt al druk gespeculeerd over de verhaallijn van dit gigantische project. Volgens heel wat bronnen zouden de slechterikken Darkseid & Brainiac doorheen de hele verhaallijn van het DC Universem lopen. Onze mening? Het project is ambitieuze en gewaagd. Vooral omdat we ons zorgen beginnen te maken over de kwaliteit van het comic book genre. Robert Downey Jr. haalde het de vorige keer nog aan dat hij geen zin had in een 4de deel van Iron Man, omdat hij vindt dat het genre uitgemolken wordt (hij was wel fan van de Guardians of the Galaxy uitwerking). Wat vinden jullie van deze aankondiging? Staan jullie te wachten op deze films? Worden ze beter als Marvel? Volgen we Robert Downey Jr. in zijn denken dat het stripboek genre aan zijn einde is? Of krijgen we legendarische uitwerkingen zoals The Dark Knight?Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Warner komt met zijn eigen Phase 1 voor DC Comics”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter