Batman vs. Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition review

Batman vs. Superman: Dawn of Justice posterBatman vs. Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition *** 1/2

Regie: Zack Snyder (Man of Steel, 300, Watchmen)

Met Henry Cavill, Ben Affleck, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Laurence Fishburne, Amy Adams, Jeremy Irons, Michael Shannon, Holly Hunter, Scoot McNairy,…

Speeltijd: 182′

Ga kijken als je hield van Man of Steel.

Het verhaal: Metropolis probeert de gebeurtenissen in Man of Steel te verwerken. Technomagnaat Lex Luthor gaat op zoek naar restanten van het General Zod-schip om zo een manier te vinden om Superman op zijn knieën te krijgen. Batman daarentegen is op zoek naar de ware wapenleverancier van de burgeroorlog in Nairomi…

Batman, Wonder Woman & Superman in Batman vs. Superman: Dawn of Justice Ultimate Edition

Ons verdict: DC Comics– & Justice League-fans zullen smullen van deze Ultimate Edition van Batman vs. Superman: Dawn of Justice.

Hoewel we bij MoviePulp geen fans zijn van extended editions (ze halen alleen maar de structuur door elkaar van het originele filmversie), geeft deze Ultimate Edition wel een betere kijk op welk universum Zack Snyder probeert uit te bouwen voor DC Comics. OK, de structuur ligt nog altijd wat overhoop, maar je krijgt eindelijk het gevoel dat Snyder zijn verhaal op zijn gemak kan vertellen aan de kijker zonder zich aan de regels van de hedendaagse cinema te houden (bvb. geen films langer dan 2u). Ook probeert hij bepaalde schoonheidsfoutjes op te ruimen zoals de manier waarop Superman in Gotham Batman’s aanpak leert kennen, de burgeroorlog in Nairomi, een uitgebreide kijk op Steppenwolf, een grotere vechtscène en ga zo maar verder (details hier & hier). Maakt dit hem dan beter? Deels, maar hij blijft wel ondermaats voor het budget dat hij voorgeschoteld kreeg.

Kortom, Batman vs. Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition komt uit op het ideale moment, nl. net voor Suicide Squad. Bovendien kan regisseur Zack Snyder eindelijk wat schoonheidsfoutjes oplossen. Geef hem dus zeker een nieuwe kans!

5 gedachten op “Batman vs. Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter