Fifty Shades of Grey: The Unseen Edition review

Fifty Shades of Grey: The Unseen Version DVD-coverFifty Shades of Grey: The Unseen Edition **

Regie: Sam Taylor-Johnson

Met Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eloise Mumford, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Rita Ora,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Eyes Wide Shut & Nymphomaniac.

Het verhaal: Het verhaal van het verlegen groentje Anastacia Steele en de befaamd ervaren Christian Grey is een samenspel van dominantie, lust en verlangen. Een waar kat- en muisspel in de maak…

Een pikant scène uit Fifty Shades of Grey met Dakota Johnson en Jamie Dornan

Ons verdict: Fifty Shades of Grey is zonder twijfel de hype van 2015! Met wereldwijd 570 miljoen dollar winst waarvan maar 1% van België komt, werd het de cash cow van Universal Pictures die samen met andere successen zoals Jurassic World een recordomzet boekt dit jaar. Dit heeft als gevolg dat er zich zowel haters als die hard fans ontwikkelen rond dit literaire succesverhaal van E.L. James. Met een armzalig filmjaar moeten we toegeven dat we ons aansluiten bij de fans, hoewel het wel net iets meer hardcore mocht in Fifty Shades of Grey in onze ogen. We keken dan ook helemaal uit naar The Unseen Version van Fifty Shades of Grey: een unrated versie die meer bloot toont en heel wat verwijderde scènes deed terugkomen. Smullen dachten we…

Maar het resultaat is erbarmelijk: Fifty Shades of Grey: The Unseen Version is een klassiek voorbeeld van hoe belangrijk editing wel is in een film. Het tempo van deze unrated version zit helemaal mis, omdat de filmmaker onnodig teveel stoute scènes in de unseen version wil stoppen. Het maakt de film enkel langdradig en nog minder hardcore dan hij al was. Eerste les: structuur en opbouw zijn van primordiaal belang om een goede film te maken. Less is More, Hollywood! Bovendien krijg je een magere eindscène te zien die het krachtige einde van de originele theatrical version volledig te niet doet. Een vervlogen kans.

Besluit: Fifty Shades of Grey: The Unseen Version skip je maar beter. Ga volledig voor de Fifty Shades of Grey: Theatrical Version om geen wrange nasmaak te krijgen aan deze hype. Als je niets wilt missen, bekijk dan onderaan het alternatieve einde van Fifty Shades of Grey: The Unseen Version en wees verlicht:

5 gedachten op “Fifty Shades of Grey: The Unseen Edition review”

  1. Wat een onzin… de film is vergeleken bij het boek heeeel erg braaf. Unseen is absoluut niet teveel scenes waar to much te zien is… alleen iemand die niet voldoende ontwikkeld is zou deze review schrijven.
    Als je deze film kijkt en je kent het boek dat wil een je zien hoe Christian zijn lul genadeloos hard in haar kut ramt.
    En het is precies die zin die het boek voorschrijft.
    Grow the F up… naakt is niet meteen vulgair…. kijk jij maar Donald Duck voortaan.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter