MoviePulp

300 review

20070309ho_spartafilm_4501.jpg

300****

Regie: Zack Snyder
Met Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West en David Wenham.

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van: de cinematografie van Sin City***** met een tintje Troy*** erin.

Koop 300 op DVD bij Free Record Shop!

Het verhaal: Verfilming van (de legende rond) de slag bij Thermopylae in 480 v. Chr. tussen de Perzen en de Grieken. De focus ligt vooral op de bijdrage van de dappere Spartanen aan deze slag en de levenswijze dat zij hanteerden om de grootste krijgers van die tijd te smeden.

2_10241.jpg

Ons verdict: Dit geweldadige epos vol met mannen die teveel testosteron hebben geslikt (ja, ladies, er valt wat te zien!), moet je gaan zien als je houdt van een inhoudsloze screenplay. Van het plot en het verhaal mag je niet veel verwachten, maar desondanks is dit een prachtige film. De geanimeerde beelden gemixt met Frank Miller’s unieke beeldkunst maken dit een waar spektakel met een moordlustig nasmaakje (opstapelen van lijken, penetrerende speren, stromend bloed, etc.). Niet voor gevoelige kijkers dus!

Ook de filmmuziek is een pluspunt, want deze zorgt voor een heldhaftige sfeer waarbij je als kijker voortdurend wilt dat het hoopje Spartanen de miljoenen Perzen een pakje slaag geven. De orginaliteit van de film zou je absoluut moeten aanspreken, want de dialogen samen met de orginele opvolging van de scènes zorgen dat dit historisch epos het clichématige van het genre overstijgt.

Als besluit, 300 is een must voor iedereen die een epos vanuit een ander daglicht wil bekijken en kickt op het bloeddorstige imago van regisseurs à la Tarantino.Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

4 commentaren

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.