Race op iTunes review

Race posterRace ****

Regie: Stephen Hopkins (Lost in Space, Predator 2)

Met Stephan James, Jason Sudeikis, Jeremy Irons, Carice van Houten, William Hurt, Shamier Anderson,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Eddie The Eagle.

Het verhaal: Berlijn, 1936. Voor het Hitler-regime loopt de Amerikaanse Olympische atleet Jesse Owens de hele concurrentie naar huis. Dit is zijn verhaal.

Stephan James als Jesse Owens in Race

Ons verdict: Schande alom bij de Oscars van 2016. Geen enkel zwarte acteur of actrice werd genomineerd voor de meest prestigieuze prijzenshow van de Westerse cinema met alle nodige boycots van dien. Spijtig genoeg moeten we het eens zijn met de mening van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, want sinds 12 Years a Slave hebben we maar weinig sterke verhalen rond de Afro-Amerikaanse cultuur gezien op het grote & kleine doek (Selma & The Get Down buisde of wisten ons alleszins niet te overtuigen).

Maar Race is anders! Een indrukwekkende Canadese acteur Stephan James speelt de rol van zijn leven als de Olympische atleet Jesse Owens en de acteerprestaties van Jeremy Irons, William Hurt & de mooie Nederlandse Carice van Houten tillen de jongen naar een hoger niveau. Zelfs Jason Sudeikis weet als coach niet te ontgoochelen en heeft zijn 2de sterke prestatie te pakken na We’re The Millers. De film editing is zeer verfijnd (cfr. de scene waarin Jesse Owens de race van zijn leven loopt) en ook de enscenering toont dat regisseur Stephen Hopkins meer kan dan enkel popcorn entertainment maken. Tot slot doet Race de historisch gebeurtenis voor WOII alle eer toe.

Besluit: Race is de eerste Afro-Amerikaanse film sinds 12 Years a Slave & The Butler die we sterk aanraden om te zien op je geprefereerd mediakanaal (DVD, BluRay of VOD).

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter