Actrice in de Kijker: Carice van Houten

Naam: Carice Anouk van Houten
Geboorteplaats: Leiderdorp, Nederland
Geboortedatum: 5 September 1976
Lengte: 57kg; Gewicht: 1m65
Sterrenbeeld: Maagd; Draak (Vuur)
Burgerlijke status: in een relatie met Guy Pearce.

Carice van Houten naakt als Melisandre in Game of Thrones

Bij MoviePulp.be houden we van lokale acteurs en actrices die een doorbraak kunnen maken in Hollywood. We duimen iedere dag voor de internationale doorbraak van één van de beste Vlaamse acteur ooit Matthias Schoenaerts! Laatst genoemde speelde o.m. samen met één van de talenten in het Noorden: Carice van Houten. De actrice van Zwartboek waagde haar geluk in Hollywood en kwam uiteindelijk terecht bij HBO waar ze een rol verzilverde in het immens populaire Game of Thrones. Hoogtijd voor haar een actrice in de kijker-status te geven bij MoviePulp.be!

Buiten Famke Janssen moeten we spijtig genoeg vaststellen dat er te weinig Nederlandse schoonheden doorbreken in de Verenigde Staten (alsook Belgische trouwens). We zeggen dat ook petje af voor de unieke prestatie van Carice van Houten als duistere tovernares Melisandre in het 4de seizoen van Game of Thrones. Toch is dit niet het enige memorabele dat de Nederlandse actrice heeft gebracht. Haar doorbraak kwam met Paul Verhoeven’s Zwartboek waarin Carice van Houten de rol van haar leven speelt als undercover verzetstrijder tijdens WOII. Naderhand dacht ze haar geluk te testen en naar Hollywood te reizen. Met succes, want ze wist rollen in de wacht te slepen voor de blockbusters zoals Valkyrie met Tom Cruise, Repo-Men met Jude Law & The Fifth Estate met Benedict Cumberbatch. In 2016 was ze te zien in Race en begin2017 is ze te zien zijn in de Nederlands-Amerikaanse productie Brimstone van regisseur Martin Koolhoven. Toch heeft ze op haar leeftijd andere ambities door eventueel in de regiestoel te stappen. We wensen haar alleszins alle geluk toe!

[omb_slideshow id=”movie-slideshow” ids=”36052,2390,32874,2870,14489,32856,435″]

Trivia:

  • Carice van Houten is een uitzondering voor een Nederlandse: de actrice praat vloeiend Engels, Duits & Frans.
  • Carice van Houten kan aardig zingen: Ze trad voor Help Haiti samen met Kane met het liedje No Surrender.
  • Carice van Houten heeft een zoontje met de Amerikaanse ster Guy Pearce gekend van Lockout & Iron Man 3.
  • Carice van Houten is de dochter van Theodore van Houten, een bekende Nederlands-Britse journalist, schrijver & programmamaker. Haar roots gaan terug naar Schotland waar ze een grootmoeder had.
  • Carice van Houten is niet vies van een naaktscène: haar prachtige borsten zijn te zien in zowel Game of Thrones als Zwartboek.

Carice van Houten voor Mexx 2011

Carice van Houten Carice van Houten Carice van Houten


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Actrice in de Kijker: Carice van Houten”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter