DVD-review van X-men 3 The Last Stand

Poster van X-men 3X-men: The Last Stand****

Regie: Brett Ratner

Met Famke Janssen, Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, Patrick Stewart, Rebecca Romijn en Vinnie Jones.

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van de andere X-men films.

Vergelijk prijzen van X-men online op Kelkoo!

Het verhaal: Dankzij de kracht van een jongetje ontwikkelen de mensen een ‘geneesmiddel’ om de mutanten om te vormen tot een mens. De mutante gemeenschap is hier niet mee opgezet en in heel de discussie laaien de gemoederen hoog op. Het komt tot een oorlog tussen mens, Magneto’s Brotherhood en Xavier’s X-men.

De maincast van X-men 3

Ons verdict: Zak Penn kreeg de eer om het 3de en laatste deel van X-men te schrijven en hij heeft er goed werk van gemaakt. X-men is nooit echt mijn favoriet stripverhaal geweest, maar qua films behoren ze toch tot mijn bovenste schuif. Dit laatste deel vind ik de kers op de taart in die zin dat ik deze film de beste van de 3 vind. De discussie over mutanten en bovennatuurlijke talenten laait in X-men 3 hoog op met een oorlog tussen mens, The Brotherhood en X-men als gevolg. Brett Ratner heeft weliswaar te weinig gefocust op de ethische discussie en meer voor de actie gekozen. Maar goed, wat had je verwacht van Hollywood? De cast doet weer goed werk: vooral de Nederlandse diva Femke Janssens die Phoenix speelt, maakt de beste indruk. Ook Wolverine krijgt in dit verhaal de status die hij als comic-iroon had. Eén ding heb ik wel niet echt zo goed gesnapt aan het 3de deel: waarom hebben ze die Angel zoveel gepromoot, terwijl hij eigenlijk nauwelijks in het verhaal voorkomt?

Anyway, deze film moet je op dvd hebben. Bij de extra’s zitten zelfs verwijderde scènes met alternatieve eindes. Zeker bekijken dus! Via Mediadis kan je de triologie voor een goede prijs aankopen. Onderaan kan je wat filmmateriaal zien met geruchten over de X-men spin-off Wolverine. Geniet ook van de eindsequentie waarin Magneto metalen pionnen beweegt!

 

8 gedachten op “DVD-review van X-men 3 The Last Stand”

  1. Mijn favoriete comic in een geweldige trilogie gegoten! En deze laatste was inderdaad niet veel slechter dan de vorige twee.

    Please wait...
  2. Heerlijke film! Die veldslag is super, met alle mutanten en hun krachten… genieten.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter