Franchise: Carice van Houten

Carice Van Houten krijgt hoofdrol in The Glass Room

Carice Van Houten krijgt hoofdrol in The Glass Room

De Nederlandse actrice Carice Van Houten bekend van o.m. Zwartboek, Brimstone & Game of Thrones heeft de hoofdrol gekregen in The Glass Room. The Glass Room door Simon Mawer vertelt het verhaal van The Landauer House, een prachtig huis uit de jaren ’20 naar de hand van Duitse architect Rainer von Abt die door de Tweede Wereldoorlog verschillende eigenaren kreeg. The Glass Room kreeg bovendien een Man Booker Prize in 2009. Dit is de eerste hoofdrol voor Carice Van Houten in een Amerikaanse filmproductie. Naast Van Houten zijn ook de Zweedse Hanna Alstrom (Kingsman: The Golden Circle) & de Tsjech Karel Roden (Hellboy) gecast. De film wordt geregisseerd door Julius Sevcik (Normal, Masaryk, Restart).


Actrice in de Kijker: Carice van Houten

Naam: Carice Anouk van Houten
Geboorteplaats: Leiderdorp, Nederland
Geboortedatum: 5 September 1976
Lengte: 57kg; Gewicht: 1m65
Sterrenbeeld: Maagd; Draak (Vuur)
Burgerlijke status: in een relatie met Guy Pearce.

Carice van Houten naakt als Melisandre in Game of Thrones

Bij MoviePulp.be houden we van lokale acteurs en actrices die een doorbraak kunnen maken in Hollywood. We duimen iedere dag voor de internationale doorbraak van één van de beste Vlaamse acteur ooit Matthias Schoenaerts! Laatst genoemde speelde o.m. samen met één van de talenten in het Noorden: Carice van Houten. De actrice van Zwartboek waagde haar geluk in Hollywood en kwam uiteindelijk terecht bij HBO waar ze een rol verzilverde in het immens populaire Game of Thrones. Hoogtijd voor haar een actrice in de kijker-status te geven bij MoviePulp.be!

Lees verder Actrice in de Kijker: Carice van Houten


Carice Van Houten getipt als Bondgirl

carice-van-houten-1.jpgVolgens de geruchtenmolen maakt Carice Van Houten veel kans op een rol als Bondgirl in het voorlopig nog titelloze nieuwe avontuur van geheim agent 007. De Nederlandse actrice verbaasde ons vorig jaar met haar glansprestatie in Paul Verhoeven‘s Zwartboek. ‘Visionair’ als we zijn voorspelde MoviePulp haar toen al een toekomst als wereldster. Een rol naast Daniel Craig zou de mooie Carice in dat opzicht zeker vooruithelpen. Bond 22 komt eind 2008 in de zalen. Meer details zijn nog niet bekend.