De Kingsman 2 recensie

Kingsman: The Golden Circle *** 1/2

Regie: Matthew Vaughn (Layer Cake, Kick-Ass, X-Men: First Class)

Met Taron Egerton, Channing Tatum, Mark Strong, Jeff Bridges, Colin Firth, Julianne Moore, Halle Berry, Pedro Pascal, Sophie Cookson, Michael Gambon, Hanna Alström, Poppy Delevingne, Elton John,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van de vorige Kingsman.

Het verhaal: Na de vernietiging van de Kingsman in Groot-Brittannië door Poppy, de grootste drugsbarones van de wereld, moeten Eggsy & co hulp zoeken bij hun Amerikaanse vrienden The Statesmen.

Taron Egerton & Colin Firth in Kingsman: The Golden Circle

Ons verdict: Kingsman: The Secret Service was weer een voltreffer voor Matthew Vaughn aan de internationale box office. De Britse regisseur maakte van Kingsman, gebaseerd op de gelijknamige strip, een grappige, knotsgekke maar vooral geslaagde nevenversie van de uitgemolken 007-franchise en voegde er iets jeugdig (lees Marvel-achtig) aan toe. Een 2de deel mocht niet buitenblijven na zo’n 415 miljoen dollar opbrengst wereldwijd en kreeg al snel de titel The Golden Circle.

Echter is het steeds moeilijk om voort te bouwen op een film zonder effectief boek- of stripmateriaal. Matthew Vaughn mag dan misschien een virtuoos zijn met de camera, het verhaal werd maar snel samengesteld vanuit het idee “Oh, laat ons anders eens een Amerikaanse variant erbij halen!”. Dat werkt misschien in Hollywood, maar niet zo zeer over de plas. Vaughn moest dus iets meer uit zijn pijp komen en doet dat ook met wederom adembenemende bullettime-achtige actiescènes die Kingsman uniek maken. Al een geluk brengt de prestatie van Julianne Moore verademing bij de terugkerende cast en de franchise toont dat er ook actiefilms kunnen zijn met goede slechterikken. Super! De rest van de cast met een Matthias Schoenaerts lookalike (respectievelijk Edward Holcroft) acteert weliswaar op automatische piloot, maar we delen wel een pluim uit aan Sir Elton John die bij zichzelf dacht “Wat David Hasselhof kan voor Guardians of the Galaxy 2, kan ik ook voor Kingsman!”. Voortreffelijke cameo!

Kortom, Kingsman: The Golden Circle is wat je ervan kan verwachten en ligt in de lijn van zijn voorganger.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter