DVD Reviews: Layer Cake

DVD-cover van Layer CakeLayer Cake****

Regie: Matthew Vaughn (Stardust, Thor)

Met Daniel Craig, Sienna Miller, Ben Whishaw, George Harris, Colm Meaney, Jason Flemyng, Jamie Foreman,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je houdt van Engelse gangsterfilms zoals Confidence***** en Snatch***.

Vergelijk prijzen van Layer Cake online op Kelkoo!

Het verhaal: De film volgt een moment in het leven van een succesvolle cocaïnedealer die in een hopeloze zaak verwikkeld geraakt. Hij is in alle opzichten een echte businessman die niet van geweld houdt en werkt voor de maffiabaas Jimmy Price. De hoofdrolspeler moet van Jimmy een meisje zoeken, terwijl hij een deal moet sluiten met de gekke Duke die meer dan een miljoen XTC-pillen heeft gestolen van een Servische militie.

Sienna Miller en Daniel Craig in Layer Cake

Ons verdict: Deze gangsterfilm van Engelse makelarij geïnspireerd op de grafic novel van J.J. Connolly is er eentje om van te smullen. Matthew Vaugnh’s Layer Cake neemt een subtiele alledaagse ‘business’ kijk op de criminele drugsonderwereld van Engeland. Dat is hetgeen ik zo zeer aan de film apprecieer: het alledaagse Engelse gebeuren van criminelen met een zalig accent. Layer Cake bundelt de excellente acteerprestaties van oude Engelse ratten George Harris en Jason Flemyng samen met nieuwkommers Daniel Craig, Sienna Miller en Ben Whishaw. Deze film heeft deze nieuwelingen eindelijk naar de top gelootst met vervolgfilms zoals Perfume, Interview en Casino Royale. Het verhaal van Layer Cake is zeer entertaining en laat een beetje denken aan dat van Confidence. Deze zalige film is weliswaar beter uitgewerkt, maar kom.

Kortom, deze film is zeker en vast de moeite om op dvd te bezitten. Koop hem zoals mij zeer voordelig via Mediadis. Onderaan vind je nog een ‘making of’ van Layer Cake:

9 thoughts on “DVD Reviews: Layer Cake”

  1. Layer Cake is inderdaad een uitstekende gangsterfilm, met een indrukwekkende Daniel Craig in de hoofdrol, en behoort samen met Lock,Stock and Two Smoking Barrells tot de absolute top van de recente wave van Britse Cockney gangster cinema. Een dikke vette aanrader die minstens **** verdient.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.