Deze maand op Netflix België (zomer 2016)

Deze maand op Netflix België (zomer 2016)

Euro 2016 komt tot zijn einde, geen examens meer… Ongeacht of je nu geslaagd bent of niet, het is dus feest deze zomer! Lekker genieten van je vrije tijd. Ondanks een zomer vol sport met de Tour de France & Rio 2016 wordt het aanbod van Netflix België gevoelig verbeterd in deze komende zomermaanden met als koploper Marco Polo. Marco Polo’s 2de seizoen die deze week online is gekomen wordt dus een verademing voor de zomer, maar ook heel wat nieuwe films doen de revue. Hierbij een uitgebreide lijst van film-aanraders door MoviePulp.be op Netflix België voor de zomer van 2016: Nymphomaniac (vol. 1 & 2), Layer Cake, Now You See Me, The Equalizer, Mud, Red (1 & 2), The Raid 2 & Taxi Driver.

MARCO POLO

Marco Polo S2 banner

Netflix kondigde vorig jaar heel wat nieuwe seizoenen van succesvolle series aan die het in 2015 heeft gelanceerd in België. Marco Polo is één van de vele na House of Cards, Orange is the New Black, Daredevil, Bloodline & binnenkort Narcos. Acteurs Benedict Wong, Rick Yune & Lorenzo Richelmy geven je een mooi spektakel met deze serie rond één van de grootste ontdekkers in de Westerse & Oosterse geschiedenis.

NYMPHOMANIAC

Nymphomaniac banner

Nymphomaniac vind ik persoonlijk één van de sterkste films die Lars von Trier op zijn naam mag schrijven. De controversiële Deense regisseur is gekend voor zijn eerder morbide verfilmingen als je denkt aan Antichrist, maar met zowel vol. 1 als vol. 2 van Nymphomaniac blijft hij vrij mainstream (hoewel de films draaien rond een vrouw die de grenzen aftast van het sociaal aanvaardbare in seks). Charlotte Gainsbourg speelt de rol van haar leven samen met de opvallende Stellan SkarsgÃ¥rd.

NOW YOU SEE ME

Now You See Me op Netflix België

Now You See Me stond niet bepaald bovenaan mijn lijst toen het in de bioscopen uitkwam in 2013, maar het was best een aanrader om te huren op DVD/Blu-Ray/VOD. Het 2de deel komt deze zomer in Belgische bioscopen, dus Netflix België kiest weer het ideaal moment om de originele film in zijn bibliotheek te gooien. Kortom, meepikken op Netflix België zou ik zeggen.

LAYER CAKE

Layer Cake op Netflix België

Wil je weten waar het ooit begonnen is met Mr. 007 Daniel Craig? Dan moet je Layer Cake bekijken. De moderne Britse gangsterfilm is een absolute aanrader in het genre waar Guy Ritchie zo bekend door werd (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch & RocknRolla). Oh, een Guy Ritchie-film hoor ik je zeggen? Nee, Layer Cake is tevens ook de debuutfilm van de geweldige regisseur Matthew Vaughn. En het heeft de mooie Sienna Miller die de heerlijke lijn “Look at my nipples, standing up like little soldiers.” uitspreekt. Waar wacht je nog op?

THE EQUALIZER

Denzel Washington The Equalizer

Een sterke Denzel Washington zien wij bij MoviePulp.be altijd wel zitten! The Equalizer mag dan niet op het niveau zijn zoals Inside Man, Training Day of Safe House, maar een dag in de week als er geen zon is (zeer waarschijnlijk in België, spijtig genoeg)? Nee, wij zijn fan van Denzel Washington en The Equalizer krijgt ook een vervolg. Reden genoeg om eens te checken op Netflix België.

MUD

Mud op Netflix België

Sinds zijn rol in Interstellar & The Wolf of Wall Street kunnen ook wij bij MoviePulp.be niet weerstaan aan een film met Matthew McConaughey. Voortreffelijke acteur! En we vergeten zijn Oscar-film Dallas Buyers Club nog. Heerlijk. Deze Mud hebben we zelf niet gezien, dus dit is een perfecte opwarmer voor Free State of Jones die na de zomer in Belgische bioscopen komt.

RED

Red 1 &2 op Netflix België

Bruce Willis is altijd geweldig in een actiefilm, maar in deze RED komen de oudjes nog eens een keer samen om ons met zen allen te entertainen. John Malkovich, Anthony Hopkins, Morgan Freeman & de steeds geweldige Hellen Mirren maken samen de geweldige cast van R.E.D. of beter gezegd Retired Extremely Dangerous. Zowel van het eerste als tweede deel hebben we bij MoviePulp.be genoten, dus bekijken op Netflix België die handel.

THE RAID 2

the raid 2 berandal

Eén van de aanraders van onze MoviePulp.be-redacteur Kenneth Peeters is The Raid 2. De originele film was een schot in de roos op de Video-On-Demand markt, zodanig dat deze opvolger een bioscooprelease kreeg. Check it out on Netflix Belgium, people!

TAXI DRIVER

Taxi Driver op Netflix België

Spijtig genoeg moeten we toegeven bij MoviePulp.be dat we te weinig stil staan bij de duizenden filmklassiekers die zich in de bibliotheek van Netflix België bevinden. Maar door deze Taxi Driver aan te kondigen nemen we terug . Eén van Robert De Niro‘s beste films, een machtige Martin Scorsese-productie die maar liefst 4 oscarnominaties in de wacht sleepte (meer geen enkel awards, schande!). Pik deze zeker en vast mee deze zomer, je zal het je niet betreuren om wat filmcultuur op de snuiven.

Andere blockbusters die te vermelden vallen, maar niet bepaald binnen onze smaak vallen: Finding Nemo, The Good Dinosaur & Oz: The Great and Powerful.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Deze maand op Netflix België (zomer 2016)”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter