The Man from U.N.C.L.E. review

Man from U.N.C.L.E. posterThe Man from U.N.C.L.E. **** 1/2

Regie: Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, RocknRolla, Snatch)

Met Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant, Jared Harris, Elizabeth Debicki, Christian Berkel,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Sherlock Holmes & The Good Shepherd.

Het verhaal: Middenin de Koude Oorlog worden de Amerikaanse CIA-agent Solo en de Russische KGB-agent Illya bij elkaar gebracht om ervoor te zorgen dat een geheimzinnig organisatie zijn handen niet krijgt aan een nieuwe revolutionaire kernkop.

Henry Cavill & Armie Hammer in The Man from U.N.C.L.E.

Ons verdict: Meer dan 25 jaar geleden viel de Berlijnse Muur wat het einde van het IJzeren Gordijn en de val van de communistisch kapitalistische tweestrijd inluidde voor de eeuwwisseling. Anno 2015 lijkt dit zover weg, zeker gezien de technologische vooruitgang en globalisering die ervoor gezorgd hebben dat de jeugd weet hoe landen zoals Rusland, Polen, Tsjechië, de Baltische staten, de Balkan of andere voormalige Oostblok-staten eruit zien van dichtbij. Maar de jaren van de Koude Oorlog kennen wel een zekere allure die hedendaagse ‘hipsters’ weet te inspireren. Zeker gezien de revival van de 20ies, 60ies & more.

Guy Ritchie heeft na zijn blockbuster-succes Sherlock Holmes de vrijheid gekregen om te doen wat hij wil bij Warner Bros. Ideale timing, want op zulke momenten maken talentvolle regisseurs zoals o.m. Christopher Nolan de beste werken dat er zijn (cfr. Interstellar). Zo geschiet dit ook voor Guy Ritchie: Het Britse wonderkind daagt zichzelf uit door te experimenteren met beelden en haalt alles uit een camera wat hij kan. Gevolg: de camerabeelden, het tempo & de enscenering zijn gewoon om van te smullen in The Man From U.N.C.L.E. Neem daarbij de perfect gecaste leden Henry Cavill als Amerikaans spion, Alicia Vikander als Duits Britse infiltrant, de Amerikaanse CIA-baas in Jared Harris, Italiaanse vijand Elizabeth Debicki & Duitse wetenschapper Christian Berkel en je stapt terug in tijd kijkend naar figureren die jouw vader of grootvader zich nog konden herinneren. God, zelfs Armie Hammer speelt een rol die eindelijk niet irriteert op het witte doek (who would ever think that could happen?). En oh, en de dialogen alsook de opeenvolging van scènes ontbreken niet aan humor en actie. Schitterend werk, Guy Ritchie, blij dat je met een tang zoals Madonna komaf hebt gemaakt en daarbij jouw werk doet schitteren.

Kortom, verfijnd camerawerk en prachtige jaren ’60 sfeerbeelden in een modern jasje tonen weer terecht dat Guy Ritchie één van de beste regisseurs uit Europa is. The Man from U.N.C.L.E. weerspiegelt diens ambitie om de filmwereld boven zijn niveau uit te laten schijnen. Geniet onderaan van een aantal straffe clips uit The Man from U.N.C.L.E. zoals Nicely Done & Want to Dance?:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Man from U.N.C.L.E. review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter