avant-première: The Good Shepherd review

poster.jpgThe Good Shepherd****

Regie: Robert De Niro (The Score***, A Bronx Tale****)

Met: Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin, Robert De Niro, William Hurt

Speelduur: 167 ‘

Koop de DVD hier!
Het verhaal: April 1961: De Amerikaanse invasie van Castro’s Cuba leidt in de Varkensbaai tot een bloedige climax waarin de Amerikanen het onderspit moeten delven. Edward Wilson (Matt Damon) weet dat verraad aan de basis ligt van de mislukte staatsgreep. Maar wie heeft zijn mond voorbijgepraat?

De zwijgzame Edward Wilson wordt tijdens zijn opleiding aan de Yale universiteit gerecruteerd door Skull & Bones, een geheime genootschap en tevens kweekvijver van toekomstige wereldleiders. Wilson is een uiterst intelligente, integere en rechtschapen man met een hart voor Amerika. Dat maakt hem de uitgelezen kandidaat voor een carrière in de inlichtingen en contraspionage.

De situatie tijdens de Koude Oorlog maakt echter dat Wilson’s idealisme stilaan plaats maakt voor achterdocht en paranoîa. Tijdens zijn carrière ontwikkelt hij zich tot een door de KGB gevreesd speerpunt van de CIA. Zijn toewijding brengt hem echter op een pad waar zijn vrouw Clover (Angelina Jolie) en zijn zoon hem niet kunnen afbrengen.

Ons verdict: Dit is een film die je moet gezien hebben. Robert De Niro slaagt erin om de tumultueuze eerste dagen van de CIA te verfilmen in een spannend twee uur durend episch drama. De flashbacks en intelligente plot maken dat je bij de les moet blijven, ook wanneer Angelina Jolie en Tammy Blanchard de vonken van het scherm doen spatten.

Angelina Jolie & Matt Damon

Robert De Niro kon voor The Good Shepherd rekenen op een all-star-cast. Uitstekende acteerprestaties van Matt Damon en Angelina Jolie, sfeervolle dialogen en een intelligente plot zorgen voor een kijkstuk dat je meer dan twee uur boeit. Natuurlijk kan je niet voorbij aan de politieke rode draad, maar dit stoort niet aangezien De Niro ook de familiale problemen belicht.

De uitstekende cast en knap regiewerk van De Niro maken van The Good Shepherd een spannende thriller/drama over een intrigerend stuk geschiedenis van de CIA.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.