Interstellar Blu-Ray recensie

interstellar blu-ray coverInterstellar Film ****1/2 / Extra’s ****

Regie: Christopher Nolan (Inception)

Met: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Matt Damon, John Lithgow

Speelduur: 169′

Haal deze absolute topfilm in huis op Blu-Ray of DVD vanaf 31 maart als je houdt van Close Encounters of the Third Kind, Apollo 13 en Gravity.

Het verhaal: De nabije toekomst, de aarde staat op uitsterven door milieuvervuiling, een team wordt er op uitgestuurd om een nieuwe thuis te vinden voor de mensheid … .

matthew mcconaughey in interstellar

Ons verdict: Wie net als ondergetekende Interstellar -om nog onverklaarbare redenen- gemist heeft in de bioscoop, krijgt nu een tweede kans op Blu-Ray. Anno 2015 is de tagline ‘a film by Christopher Nolan’ genoeg om iedere rechtgeaarde filmliefhebber te doen watertanden. Dankzij z’n magistrale Dark Knight trilogie en Inception heeft de Britse cineast zich opgewerkt naar de absolute A-list van de regisseursgilde. Een select kransje waartoe ook onder meer Steven Spielberg, Martin Scorsese, James Cameron, Ridley Scott en Quentin Tarantino behoren. Net als voornoemde slaagt Nolan er keer op keer in om binnen de restricties van peperdure studio-films zijn stempel te drukken en intelligente publieksfilms af te leveren. Deze Interstellar is daar geen uitzondering op.

In een tijd waar 95% van alle dure studio releases onderdeel zijn van een franchise is een spektakelstuk als Interstellar al een prestatie op zich. Als je er dan nog in slaagt om een film van bijna 3 uur tjokvol ingewikkelde wetenschappelijke theorieën de volledige speelduur entertainend te houden, ben je inderdaad met recht en reden een hele grote. De eerste 2,5 uur van Interstellar zijn een toonvoorbeeld van perfectie. Van de ingetogen opening op aarde, over de opzwepende ruimteavonturen tot de even ingewikkelde als oprecht emotionele effecten van de relativiteitstheorie en bijhorende effecten op het voortschrijden van de tijd in de verschillende melkwegstelsels. Bovendien bereikt de McConnaissance een hoogtepunt. Ondanks het fantastisch werk van andere klasbakken als Chastain en Caine, is het McConaughey’s down-to-earth (!) vertolking die ons bij de les houdt. Voeg hierbij waarlijk sublieme speciale effecten en een heerlijke soundtrack van Hans Zimmer en je hebt één van de allerstrafste blockbusters van vorig jaar die niet mag ontbreken in je filmcollectie.

Waarom dan toch geen 5 sterren na zoveel lof? Dit heeft alles te maken met de nogal bij de haren getrokken climax van Interstellar die nogal als een tang op een varken slaat bij zulk een wetenschappelijk onderbouwde prent. Maar laat dit je niet tegenhouden om deze Interstellar te ontdekken op Blu-Ray. De schijf bevat naast de film ook een prima documentaire over de wetenschap achter Interstellar en een dozijn featurettes die ingaan op werkelijk ieder element van het complexe productieproces van Interstellar.

Bekijk alvast de trailer van Interstellar en voornoemde documentaire The Science of Interstellar:


5 gedachten op “Interstellar Blu-Ray recensie”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter