MoviePulp

US Review: Red

Red***

Regie: Robert Schwentke (Flightplan)

Met Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich, Morgan Freeman, Brian Cox, Karl Urban, Mary-Louise Parker, …

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Knight and Day.

Het verhaal: Frank Moses is een R.E.D. (Retired and Extremely Dangerous) of beter gezegd een gepensioneerde CIA-agent die in contact komt met Sarah, een jonge vrouw die op zoek is naar avontuur bij een nieuwe man. Terwijl Frank Sarah gaat bezoeken in Kansas, worden er verschillende pogingen ondernomen om hem te doden, waardoor Frank op zoek gaat naar oud-collega’s Joe, Marvin en Victoria om de boel te onderzoeken.

Ons verdict: Deze film geïnspireerd op een stripverhaal van DC Comics stond bij MoviePulp hoog in de vaandel, vandaar deze vroege filmrecensie (in de Verenigde Staten is de film reeds gelanceerd, in België zal hij pas in december verschijnen). Red is een leuke actiefilm die qua sfeer laat terugdenken aan Knight and Day, film met Tom Cruise die nog maar net uit de cinemazalen is. De surplus tegenover Knight and Day is de ervaren cast Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich en Morgan Freeman. Weliswaar komen hun kunsten niet echt op de voorgrond in Red vanwege de licht verteerbaarheid van de film. Vooral John Malkovich levert de beste prestatie door zich voor te doen als krankzinnige spion. Red bevat eveneens een aantal toffe shots zoals o.a. de scène waarin een kogel van een Colt tegenover een bazooka wordt gezet, scène waarin Frank Moses uit de auto stapt om een CIA-agent aan te vallen, etc.

Kortom, wie van actie met een tintje komedie houdt, zal Red zeker en vast entertainend vinden. Bekijk onderaan een aantal leuke clips uit de film (LSD, Restless, Girl Time en Shipyard):

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

  • Kenneth on 15 november 2010 at 12:06

    Ondanks de grote namen in de cast, en een paar geslaagde momenten, blijft dit toch een zéér lauwe bedoeling. Een schoolvoorbeeld van hoe luie en lamme films te maken. Kleine afknapper waar véél meer mee te doen viel. Red is een schamele ** waard naar mijn immer bescheiden mening.

  • Red 2 review op MoviePulp and other fiction on 26 december 2015 at 23:54

    […] kijken als je hield van Red, Mission Impossible 4 en James Bond-films zoals Die Another […]

  • Deze maand op Netflix België (zomer 2016) op MoviePulp and other fiction on 6 juli 2016 at 10:39

    […] Willis is altijd geweldig in een actiefilm, maar in deze RED komen de oudjes nog eens een keer samen om ons met zen allen te entertainen. John Malkovich, […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.