The Raid 2 review

the raid 2 posterThe Raid 2 ****1/2

Regie: Gareth Evans (The Raid)

Met: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Julie Estelle

Speelduur: 150′

Ga kijken vanaf 30 juli naar deze intense actiethriller als je houdt van The Raid, Infernal Affairs, Only God Forgives en The Man From Nowhere.

Het verhaal: Luttele minuten na de bloederige afloop van de Raid gaat voormalig ‘groentje’ Rama undercover. Zijn missie: het grootste misdaadsyndicaat van Djakarta op zijn knieën brengen en tegelijkertijd de corruptie binnen zijn eigen corps blootleggen.

iko uwais in the raid 2

Ons verdict: Dankzij de Coca Cola Summer movies van eind juni konden wij deze veelbelovende actiesequel een maandje vroeger checken dan de reguliere release datum van 30 juli. Tussen haakjes, The Raid 2 is intussen ook al vlot verkrijgbaar via import Blu-Ray, maar toch raden we iedere rechtgeaarde actieliefhebber aan geduld uit te oefenen en deze regelrechte aanrader voor het eerst uit te checken waar ie resoluut thuishoort, op het grootste mogelijke witte doek.

Het verhaal gaat dat deze The Raid 2 dé film was die regisseur Gareth Evans eigenlijk met The Raid voor ogen had, maar om budgetredenen koos ie voor een kleinschaliger verhaal op één locatie. Het leverde een actieknaller én de missing link tussen beat ’em up games en pakweg Die Hard. Na dat cultsucces kreeg hij -iets meer- budgettaire ruimte en koos Evans resoluut voor een meer epische aanpak, inclusief een speelduur van 2,5 uur. Dat laatste is meteen ook het enige minpuntje van deze intense brok actiecinema. Anders dan bij The Raid schiet de opvolger niet meteen uit zijn startblokken. Het vergt tijd én inspanning om ‘mee’ te geraken met de vele personages en weinig uitgesproken relaties en vetes. Maar eens je daar voorbij bent (zo ongeveer na een uurtje, red.), krijg je meer dan waar voor geld en moeite.

Met dank aan rijzende actiester Iko Uwais (je spot hem ook in de op stapel staande Fast & Furious 7, red.) en een onverschrokken stuntteam wordt je ondergedompeld in talloze onvoorstelbaar spectaculaire en ultrageweldadige gevechtscènes, die je letterlijk moet zien om te geloven, en die alle uit duizenden pixels opgetrokken, peperdure blockbusters ver achter zich laat. Wij zitten nu al likkebaardend uit te kijken naar The Raid 3 waarin -als de geruchten kloppen- ook die andere vechtmachine uit de gouden driehoek, Tony -Ong Bak- Jaa, zou te zien zijn. Ondertussen is overigens ook de pre-productie gestart van de Amerikaanse remake van The Raid (1) met aan het roer Patrick ‘The Expendables 3’ Hughes en als hoofdrolspeler Frank Grillo (Captain Amerika The Winter Soldier, The Purge Anarchy, The Grey, red.). Een banvloek als die nogal overbodige remake een vermadelijde PG-13 rating meekrijgt!

Bekijk alvast de red band trailer voor The Raid 2.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Raid 2 review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter