Antichrist review

Antichrist ***

Regie: Lars von Trier (Dogville)

Met Willem Dafoe & Charlotte Gainsbourg

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Caligola.

Het verhaal: Een koppel verwerkt de dood van hun zoontje nadat deze uit het raam viel tijdens een vrijpartij van beide ouders. De vrouw stort in, terwijl de man zich taai houdt en probeert zijn therapeutische kennis van het rouwproces te gebruiken om haar er bovenop te helpen. Samen beslissen ze om er even tussenuit te gaan in een verlaten hutje in de bossen.Ons verdict: De meest controversiële film van 2009 kan je op tenminst spraakmakend noemen. De Deense intellect Lars von Trier brengt je een horrorfilm die zich in de psyche van de mens verwerkt met gruwelijke beelden zoals babyzelfmoord, necrofilie, zelfverminking en middeleeuwse foltertechnieken. Antichrist beperkt de CGI tot een minimum en laat vooral de gebeurtenissen voor zich spreken. Beide hoofdrolspelers brengen een fantastische vertolking als psychotisch ‘overbesekst’ koppel. Film is een tikkeltje te traag naar mijn zin, maar het brengt het verhaal ten goede.

Kortom, ben je into intelligente horror met een tikkeltje controverse? Dan is Antichrist een hapje voor jou! Onderaan nog een keer de trailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Antichrist review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter