Oz: the Great and Powerful review

Oz: The Great and Powerful posterOz: The Great and Powerful ** 1/2

Regie: (Spider-Man 1-3)

Met , , en .

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Alice in Wonderland en Charlie & The Chocolate Factory.

Het verhaal: De bedriegende goochelaar Oscar wordt van Kansas met een luchtballon door een wervelstorm naar het Land van Oz geblazen. Daar ontmoet hij de goedaardige heks Theodora die hem vertelt dat ze op zoek zijn naar de Tovenaar die het hele land gaat bevrijden van de kwaadaardige heks in het Donkere Bos.

Oz: the Great and Powerful wallpaper

Ons verdict: Ongetwijfeld wordt Oz: The Great and Powerful vanaf morgen de nieuwe knaller in de Belgische cinemazalen voor de komende weken, maar toch stelt de nieuwste film van Spider-man’s een beetje teleur. Het verhaal dat een prequel is op het originele verhaal van L. Frank Baum en een ode aan de MGM-film uit 1939 is aangenaam om te volgen. Het heeft eveneens een aantal leuke verwijzingen naar het originele verhaal zoals de leeuw die ze tegenkomen, de vogelverschrikkers tijdens het gevecht in Emerald City, de Tinkers die verschillende machines maken (een verwijzing naar Tin Man) en ga zo maar verder. Samen met de verbluffende visual effects is dit ideaal om met de familie te gaan kijken op zondag.

Maar … De prestaties van de sterren James Franco, Mila Kunis en Rachel Weisz zijn om te beginnen ondermaats tot bijna kinderachtig. Bovendien ontsnapt de film een beetje aan zijn publiek: enerzijds wil het meegaan met de trend om kinderverhalen donkerder te maken (dat zie je aan de donkere poster van Theodora en de donkere scenes in de films af & toe), maar anderzijds brengt het een heel kinds verhaal met stereotype rollen die gebracht worden zoals de meisjes uit K3. You get my point, het niveau is ondermaats voor een Hollywood-productie door één van de grootste filmstudio’s in de wereld Disney.

Kortom, Oz: The Great and Powerful blijft onder het niveau dat we verwacht hadden. Bekijk onderaan een aantal filmclips (China Girl, Argument, Bananas en Travel by Bubble) en oordeel zelf:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Oz: the Great and Powerful review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter