Actrice in de kijker: Scarlett Johansson

Naam: Scarlett Ingrid Johansson
Geboorteplaats: New York City, Verenigde Staten
Geboortedatum: 22 november 1984
Lengte: 1m60; Gewicht: 57kg
Sterrenbeeld: Schorpioen; Rat (Hout)
Burgerlijke status: Gescheiden met acteur Ryan Reynolds & Franse journalist Romain Dauriac.

Blonde Scarlett Johansson in witte lingerie

Scarlett Johansson needs no introduction anymore! Wat wil je nu? In 2016 werd ze immers de best betaalde actrice van het jaar. Maar gezien haar sterke acteerprestatie in Hitchcock als Psycho-actrice Janet Leigh verdient zij een plekje in onze rubriek Actrice in de kijker. Ook schitterde ze in de Avengers-saga als Natasha Romanoff en wordt er achter de kolissen gesproken dat zij Marilyn Monroe zal vertolken in diens biopic.

De Zweeds ogende schoonheid werd geboren in New York City en woonde er samen met haar 2 zussen en tweelingbroer. Op jonge leeftijd kwam de actrice met Deense roots al in contact met de showbizz. Haar debut kwam er toen ze maar 10 jaar was in de film North, maar de echte doorbraak kwam er na The Horse Whisperer in 1998. La Johansson koos er steeds de ideale filmklassiekers uit (Lost in Translation, Vicky Cristina Barcelona en Match Point), maar voor wat wilde entertainment was Scarlett ook steeds terug te vinden (The Island, The Avengers, Iron Man 2). Ze ontvieng een 4-tal van Golden Globe nominaties en won een BAFTA-award (Best Performance by an Actress in a Leading Role) voor haar prestatie in Sofia Coppola‘s Lost in Translation. Scarlett heeft haar bekendheid ook op alternatieve manieren in de schijnwerper geplaatst zoals o.m. in de videoclip van Justin Timberlake’s What Goes Around… Comes Around te spelen en Maggie the Cat te vertolken in het toneelstuk Cat on a Hot Tin Roof op Broadway.

[omb_slideshow id=”movie-slideshow” ids=”18103,1020,14352,1019,2009,2425,18099,21749,29547,31876,25193,21629″]

Trivia:

  • Haar rol in Lost in Translation had zo’n impact op haar dat Scarlett Johansson zichzelf niet met een jonge man onder de 30 zag. Ze date met o.m. Benicio Del Toro in die periode.
  • Scarlett Johansson werd eerste gekozen om de rol van Lindsey Farris te spelen in Tom Cruise’s Mission: Impossible III, maar kon niet wegens schemaconflicten met de film The Prestige.
  • Scarlett Johansson werd gevraagd om Lois Lane te vertolken in Superman Returns.
  • Scarlett Johansson werd het nieuwe gezicht van de parfums van Dolce & Gabbana in 2009. Ze werkte als model voor o.m. Calvin Klein, L’Oreal en Louise Vuitton.
  • Haar zus Vanessa Johansson is ook een actrice.
  • Ze heeft een 2-tal tattoo op haar lichaam, één op haar zij en een andere op haar pols. Bekijk het onderwerp van haar tattoos in de David Letterman show.
  • Een beetje naakt schrikt ScarJo niet af, voor de arthouse film Under The Skin ging ze immers naakt.

Scarlett Johansson in american football outfit wallpaper

Scarlett Johansson in rode lingerie Scarlett Johansson naturel

Scarlett Johansson op de zetel


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Actrice in de kijker: Scarlett Johansson”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter