DVD Reviews: Perfume, the Story of a Murderer

Poster van Perfume: The Story of a MurdererPerfume: The Story of a Murderer****

Regie: Tom Tykwer (The International)

Met Ben Whishaw, Dustin Hoffman, John Hurt (verteller) en Alan Rickman.

Speelduur: 147′

Ga kijken als je hield van akelige films met moordenaars in de hoofdrol zoals Secret Window****.

Vergelijk prijzen van Perfume: The Story of a Murderer online op Kelkoo!

Het verhaal: Jean-Baptiste Grenouille is een duivels kind dat met een enorme reukzin wordt geboren op een Parijse vismarkt in de vuile 18de eeuw. Tijdens zijn harde jeugd ontwikkelt hij zijn gave verder en komt meer en meer tot het besluit dat hij op deze wereld is gezet om alle geuren te kennen en te behouden… Zelfs deze van onschuldige jonge dames! Het verhaal verloopt verder als een biografie rond de intrigerende freak.

Jean-Baptiste Grenouille voor de beruchte orgiescène in Perfume

Ons verdict: De Duitse schrijver Patrick Süskind brak eind jaren ’80 potten met zijn literair werk Das Parfum en al vlug waren er een aantal beruchte filmproducenten die op het script sprongen. Meer dan een decennium later was deze verrassende film van de debuterende regisseur Tom Tykwer het resultaat en met het woord ‘verrassend’ bedoel ik echt wel VERRASSEND! Het verhaal is een prachtige dichotomie tussen waanzin en sympathie voor het hoofdpersonage Jean-Baptiste, briljant geacteerd door Ben Whishaw. Perfume speelt meesterlijk met de morele grens van de publieksympathie voor een moordenaarpersonage en weet intussen ook de kijker historisch te onderhouden van het fenomeen parfum. Prachtig! Over de cinematografie is er ook niets dan goed te vertellen. De prachtige enscènering van de film in het vuile 18de eeuwse Frankrijk geeft het verhaal de kleur en verbeelding dat het nodig heeft. Het landschap van Frankrijk is een mooie filmlocatie op zich, maar in dit verhaal past het dus uitstekend. Tot slot is er de magnifieke orgiescène waar iedereen op de marktplaats door een vleugje parfum spontaan de liefde begint te bedrijven met de buur (vrouw, priester, man, maakt niet uit). Het idee achter deze scène vol liefde is gewoonweg schitterend en is echt de moeite waard om één keer in je leven te hebben bekeken.

Kortom, Perfume is een verrassende Europese filmproductie die zeker en vast de moeite is om op dvd te bezitten. Onderaan kan je de nu al legendarische orgiescène een keer bekijken:

Nu al verkocht voor de film? Perfume: The Story of a Murderer is voor een mooie prijs te koop op Mediadis. Check it out!!

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “DVD Reviews: Perfume, the Story of a Murderer”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.