MoviePulp

Alle posts over de film Ensors op MoviePulp and other fiction • Dit zijn de nominaties van de Ensors 2019

  Dit zijn de nominaties van de Ensors 2019

  Van de ochtend maakten de winnaars van vorig jaar, regisseur Michaël R. Roskam (Beste Film voor Le fidèle) en scenariste Malin Sarah – Gozin (Beste TV – serie voor Tabula Rasa) de nominaties voor de Ensors 2019 bekend. Iedereen kon online live de aankondiging volgen. Nu kan er tot begin september gestemd worden op de uiteindelijke winnaars, die op zaterdag 14 september feestelijk onthuld worden in het Kursaal van Oostende, op de laatste dag van Filmfestival Oostende. Girl van Lukas Dhont en Niet Schieten van Stijn Coninx leiden de lijst met elk 9 nominaties, gevolgd door Hellhole van Bas Devos (8 nominaties). Er zijn ook nominaties voor Trio, Engel, Urbanus: De Vuilnisheld, Corgi, Maya en de Honingspelen & Nachtwacht: de Poort der Zielen. Bij de televisieseries gaan de meeste stemmen naar Studio Tarara met 8 nominaties & De Dag met 7 nominaties, maar het wordt een bittere strijd met nominaties voor andere Vlaamse series zoals Undercover, Over Water, Gent West & 13 Geboden. De volledige lijst van genomineerden voor de Ensors 2019 kan je onderaan bekijken.

  Lees verder…


  Meer over


 • En de winnaars van de Ensors 2018 zijn …

  Dit zijn de winnaars van de Ensors 2018

  Le Fidèle & Tabula Rasa zijn de grote winnaars van de Ensors 2018. De Ensors op het Filmfestival van Oostende, hét festival in Vlaanderen dat het Vlaams talent viert, werd georganiseerd op zaterdag 15 september 2018 en staat bekend als de Vlaamse Filmprijzen in België. De jury onder leiding van Kristof Hoornaert bekroonde de 3de langspeelfilm van Michael R. Roskam met 6 Ensors, terwijl Tabula Rasa 5 Ensors won als televisieserie. Andere prijzen gingen naar Zagros, Cargo & Façades. Patser ging met de publieksprijs lopen. De volledige lijst kan je onderaan terugvinden.

  Lees verder…


  Meer over


 • Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2018

  Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2018

  Vandaag werden door presentatrice Francesca Vanthielen de nominaties voor de Ensors 2018 bekend gemaakt. De Ensors staan al jaren bekend als de Vlaamse Oscars die lokale producties, cast- & crewleden een duwtje in de rug willen geven. Grote kanshebbers dit jaar zijn Cargo (10), Façades (9), Le Fidèle (9) & Patser (6). Nieuw is dat er dit jaar ook prijzen gaan naar Vlaamse televisiereeksen: Beste TV-reeks, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice. Het mag dan ook niet verrassen dat Tabula Rasa (9) een heleboel nominaties in de wacht sleepte. Naast ondergenoemde nominaties zijn er ook nog de categorieën Beste kortfilm, Ensor voor Beste Debuut en Beste Internationale Doorbraak. De uiteindelijke winnaars worden tijdens het feestelijke Gala van de Ensors op zaterdag 15 september in het Kursaal van Oostende onthuld in aanwezigheid van de hele Vlaamse filmindustrie. Dit zijn de nominaties voor de Ensors 2018 op Filmfestival van Oostende:

  Lees verder…


  Meer over


 • En de winnaars van de Ensors 2017 zijn …

  Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2017

  Home is de grote overwinnaar van de Ensors 2017. De Ensors van het Filmfestival van Oostende, FFO is hét festival in Vlaanderen dat het Vlaams talent viert en zijn gekend als de Vlaamse Filmprijzen in Belgi?. De jury onder leiding van voorzitter Caroline Pauwels (rector VUB) gaven grote winnaar Home de 6 belangrijkste Ensors voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Actrice gevolgd door Le Ciel Flamand & King of the Belgians. Wij zijn verheugd dat Brimstone prijs kreeg voor Beste coproductie met Nederland en De Premier kreeg een Ensor voor Beste Makeup. Een overzicht van de winnaars onderaan.

  Lees verder…


  Meer over


 • Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2017

  Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2017

  De lijst van genomineerden voor de Ensors 2017 is bekend. Voor wie niet bekend is met de Ensors van het Filmfestival van Oostende, FFO is hét festival in Vlaanderen dat het Vlaams talent viert. Hoogtepunt van dit festival is ongetwijfeld het Gala van de Ensors, met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen. Kevin Janssens, d’Ardennen, Marina, Het Vonnis, Matthias Schoenaerts, Rundskop, De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown waren in het verleden grote winnaars van de Ensors die sinds 2010 worden georganiseerd. De jury met voorzitter Caroline Pauwels (rector VUB) en juryleden zoals regisseur Nathalie Basteyns, auteur – scenarist Annelies Verbeke, Vlaamse muzikant, acteur en schrijver Wannes Cappelle, actrice Willeke van Ammelrooy, regisseur Jan Eelen, acteur Filip Peeters, producent Viviane Vanfleteren, D.O.P. Lou Berghmans & production designer Bart Van Loo kozen als grote kanshebbers Home, Le Ciel Flamand & King of the Belgians voor het filmjaar 2017. Een overzicht kan je onderaan bekijken. onderaan. De Ensors worden uitgereikt op het Gala van de Ensors op 16 september 2017 in Kursaal Oostende.

  Lees verder…


  Meer over