Billie vs Benjamin recensie op Streamz

Billie vs Benjamin ****

Bedenker: Tim van Aelst & David Vennix / Regie: Dries Vos (De Dag) & Tim Van Aelst (Safety First)

Met Charlotte Timmers, Ward Kerremans, Jeroen Perceval, Joke Emmers, Ruben Block, Goua Robert Grovogui, Frank Focketyn, Simon Van Buyten,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Glad IJs & Albatros.

Het verhaal: Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend – en dus verkleed – zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ‘trut’ in Billie en de rechtse ‘lul’ in Benjamin naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden.

Charlotte Timmers & Ward Kerremans in officiële Billie vs Benjamin trailer op Streamz

Ons verdict: Tim van Aelst mag geen onbekende naam zijn in Vlaanderen. Met Safety First lanceerde hij samen met zijn collega David Vennix eigenhandig de carrière van Matteo Simoni als Smos en met televisieprogramma’s van Wat Als?, Hoe zal ik het zeggen?, Studio Tarara & Benidorm Bastards haalde hij al heel wat internationale prijzen op. Het mag dan ook niet verbazen dat Billie vs. Benjamin al een award heeft gehad alvorens het publiekelijk op stream terecht komt. De nieuwe Vlaamse serie werd verkozen tot Beste Serie op het International TV Series Festival in Berlijn waar het zijn wereldpremière beleefde.

Billie vs Benjamin komt op 17 januari 2022 naar Streamz

Billie vs. Benjamin straalt van de heerlijke chemie tussen Charlotte Timmers & Ward Kerremans. Dat mag als eerste gezegd worden. Maar het is vooral zijn concept dat een ontelbaar aantal meningsverschillen tussen links- & rechtspolitiek gezinden wil tentoonstellen en daarna op een humoristische manier in zijn blootje wil zetten. In het regiewerk stel Tim Van Aelst zijn beste beentje voor, maar we zien net dat beetje extra kunnen van Dries Vos (De Dag) naar boven komen. Net zoals zijn kompaan Gilles Coulier waagt hij zich ook succesvol aan de tragikomedie. Met een speelduur van 30 minuten per aflevering kijk je Billie & Benjamin in één ruk uit, maar je gaat het ons niet al te vaak horen zeggen: Billie vs. Benjamin is in onze ogen veel te kort. De nieuwe Vlaamse serie van het moment had gerust een 2-tal afleveringen meer mogen tellen met een speelduur van 40 minuten per aflevering. Zeker met die ontknoping!

Kortom, met Billie vs Benjamin brengen Tim Van Aelst, Dries Vos & David Vennix dankzij de magie tussen Charlotte Timmers & Ward Kerremans hun heerlijk concept rond polarisatie mooi tot uiting. Nu beschikbaar op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter