Mijn Vader is een Saucisse recensie op FFO Nights

Mijn Vader is een Saucisse recensieMijn Vader is een Saucisse *** 1/2

Regie: Anouk Fortunier (Drôle d’Oiseau)

Met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker, Savannah Vandendriessche, Frank Focketyn, Eva Van der Gucht, Dominique Van Malder, Camilia Blereau, Jade De Ridder, Ferre Vuye, Chokri Ben Chikha,…

Speeltijd: 82′

Ga kijken als je hield van Kom hier dat ik u kus & The Best of Dorien B.

Het verhaal: Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë’s ouders. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden…

Mijn Vader is een Saucisse komt vanaf 19 mei 2021 in Belgische bioscopen

Ons verdict: Geloof het of niet, MoviePulpers, maar het is sinds Broken Circle Breakdown geleden dat we Johan Heldenbergh opnieuw in een Vlaamse film zagen. De Antwerpenaar is aan een stevige internationale carrière bezig met voortreffelijke rollen in The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project, Gaspard va au mariage & de Bosnische Oscar-inzending van 2021 Quo Vadis, Aida?, maar gezien zijn bijdrage in De Twaalf hebben we nooit echt het gevoel gehad dat de man echt weg was uit Vlaanderen. Sterker nog, met Poor BoyCool Abdoul gaan we opnieuw meer van hem zien in Vlaanderen.

De eerste Vlaamse film van het filmjaar 2021 waarin Heldenbergh figureert, is Mijn Vader is een Saucisse. Een Vlaamse film waar we opnieuw Heldenbergh op een fiets zien, al zij het maar heel even. Mijn Vader is een Saucisse situeert zich in de tragikomedie, een genre dat ook in België meer en meer aan populariteit wint bij makers. De combinatie van ernst & lol ligt ons Belgen goed als je kijkt naar recente producties zoals Albatros & All of Us, hoewel de klemtoon in Mijn Vader is een Saucisse eerder op familie & feelgood ligt. De cinematografie op zich is van een bekwaam niveau, maar daarbovenop komt de uitstekende papier-mâché CGI die op niveau van een Wes Anderson-productie zoals Fantastic Mr. Fox of Isle of Dogs. Complimenten aan de crew! Het scenario krijgt samen met ‘de special effects’ een soort De Kleine Prins-gevoel dat we wel konden pruimen voor deze Vlaamse film. De speelduur van Mijn Vader is een Saucisse is wat kort in onze ogen en desondanks hadden we het gevoel dat de Vlaamse film halverwege wat sputterde, maar met zijn tactisch einde pinkten wij toch een traan weg dankzij het mooie tweespel tussen Johan Heldenbergh & Savannah Vandendriessche. Ieder vaderhart met een dochter van goud kan zich wel vinden in Mijn Vader is een Saucisse.

Kortom, met Mijn Vader is een Saucisse krijgen we een geweldige feelgood movie van Belgische makelarij. In avant-première op FFO Nights 2021!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter