13 Geboden recensie op STIEVIE

13 Geboden recensie op STIEVIE13 Geboden **

Bedenkers: Maarten Moerkerke (Verborgen Verlangen)

Met Marie Vinck, Dirk Van Dijck, Ella Leyers, Hilde De Baerdemaeker, Karlijn Sileghem, Bert Haelvoet, Tom Ternest, Koen Van Impe, Gökhan Girginol, Line Pillet, Katelijne Verbeke, Kristine Van Pellicom, Jeroen Perceval, Hans De Munter, Ludo Hoogmartens, Johan Knuts, Rose Delany, Kim Hertogs, Joke Devynck & Karen Vanparys

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de magere VTM-fictie zoals De Bunker & Cordon S2.

Het verhaal: Een misdadiger die de wereld een geweten wil schoppen en bij elk van zijn gruweldaden teruggrijpt naar de 10 Geboden. Een rechercheur die net voor zijn pensioen op een zijspoor wordt gezet. En een ambitieuze agente die enthousiast in het vak stapt. Agenten Devriendt & Degraeve openen de jacht op de seriedader die ondanks de wreedheid van zijn misdaden, steeds populairder lijkt te worden.

De cast van 13 Geboden met Marie Vinck & Dirk Van Dijck aan kop

Ons verdict: Gemengde gevoelens hadden we bij het kijken van de eerste 2 afleveringen van 13 Geboden. Niet zo zeer vanwege de cinematografie of de acteerprestaties van zowel Dirk Van Dijck, Ella Leyers als Bert Haelvoet, want die zitten snor. Eerder vanwege het feit dat de editing zo klungelig is dat het de magie volledig uit VTM’s 13 Geboden haalt. Bovendien komt het verhaal moeilijk en traag op gang, hoewel de makers hier en daar met leuke plotwendingen spelen. We vragen ook nog steeds af of Vlaanderen opnieuw een nieuwe politiereeks nodig heeft, maar al een geluk weet bedenker Maarten Moerkerke toch dat de ene aflevering beter voorbouwt op de andere om in zekere zin een goede serie te krijgen (hoera, vooruitgang). Als nu zijn kunsten uit Verborgen Verlangen hem nog zouden helpen… Euh, que? Juist, tevergeefs. Tot slot hebben we Marie Vinck nog nooit zo zwak uit de hoek weten komen en iets zegt me dat het niet zo zeer aan de vrouw zelf ligt.

Kortom, 13 Geboden was ambitieus, maar de uitwerking laat vanaf het midden van het seizoen te wensen over. Luister dus niet naar wat ze ook mogen zeggen in Groot-Brittannië.

https://youtu.be/tN_oCHjfj9I

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter