Cordon recensie op VTM.be

Cordon recensie op VTM.be

Cordon ****

Regie: Tim Mielants (Peaky Blinders S3, Legion S1, De Patrick)

Met Liesa Van der Aa, Tom Dewispelaere, Wouter Hendrickx, Sven De Ridder, Veerle Baetens, Johan van Assche, Inge PaulussenMathijs Scheepers, Stef Aerts, Zoë Thielemans, Michael Pas, Geert Van Rampelberg, Steve Geerts, Mieke De Groote,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de betere Vlaamse serie zoals De Dag.

Het verhaal: Op het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen gelegen in het midden van het Zuid van Antwerpen, breekt een besmettelijk virus uit die ervoor zorgt dat de hele regio wordt afgesloten van de buitenwereld.

De cast van Cordon op VTM.be

Ons verdict: Regisseur Tim Mielants is geen onbekende naam meer in België na zijn bijdrages voor internationale series zoals Peaky Blinders & Legion, maar zijn naam maakte hij bij de Belgen onder ons met de VTM-serie Cordon. Het eerste seizoen was Cordon laat terugdenken aan Outbreak met Dustin Hoffman, een blockbuster die ze op VTM plat hebben gedraaid, dus het mag ook niet verrassen dat Cordon de pitch haalde bij de grootste commerciële omroep van het land. En wij zijn blij, want de uitwerking is top op alle vlakken: We krijgen een nieuwe lichting van sterke Vlaamse castleden zoals Johan van Assche, Liesa Van der Aa & Geert Van Rampelberg en de stijl is inspiratie geweest voor nieuwe Vlaamse series zoals De Dag. Niet iedereen in de cast is van topniveau moeten we zeggen, maar het scenario van Carl Joos samen met de editing & cinematografie doen je dat samen met de occasionele drama even vergeten. Oh ja, en ik vergeet nog de achtergrond van de mooiste stad van het land te vermelden.

Kortom, het eerste seizoen van Cordon is top vanwege de legendarische bijdrage door regisseur Tim Mielants. Momenteel te zien op VTM.be of VTM-app.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter