De Legion op FOX recensie

Marvel Legion posterLegion ****

Bedenker: Noah Hawley & Stan Lee (Fargo, Bones)

Met Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Jean Smart, Mackenzie Gray, Scott Lawrence, Bill Irwin, Katie Aselton,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Mr. Robot in een Stranger Things-jasje.

Het verhaal: David Heller is een nerveuze jongen die van psychiater tot psychiater rolt vanwege de vele illusies die hij hoort en ziet.

Dan Stevens als David Heller in Legion

Ons verdict: FX Networks, de televisiepoot van 20th Century Fox, heeft ons met series zoals The Shield, Tyrant en Taboo overtuigd dat het met de grote jongens zoals HBO, Netflix & Amazon kan strijden op het hoogste niveau. Een naam zoals Legion zorgt enkel voor een bevestiging van News Corporation’s ambities in het televisielandschap. Maar in een landschap vol stripverfilmingen op het kleine en grote doek is het niet zo evident om een nieuwe richting te vinden. Hoe breng je immers het zoveelste verhaal van een mutant die bijzonder grote krachten bezit?

Eén antwoord: Je zoekt een inspirerend nieuwe weg en dat is ook wat Legion doet. Legion’s stijl is niet vernieuwend als je weet dat Mr. Robot hem al 2 seizoenen voor is, maar voor een Marvel-serie is de gang van zaken in de eerste afleveringen best anders te noemen. De combinatie tussen het schizofrene dat we kennen uit Mr. Robot en actievolle dat we kennen van de ontelbare X-Men-films daarentegen, dat maakt de serie vernieuwend en toegankelijk voor een groot publiek zonder gezien te worden als de zoveelste Marvelproductie. Bovendien komt acteur Dan Stevens goed uit de hoek als David Heller uit de comics en namen zoals Rachel Keller & Aubrey Plaza geven deze Fox-serie de nodige panache.

Kortom, Legion is een nieuwe Marvel-serie met pit en een eigenzinnige verhaallijn. Hoera! Kijken die handel.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter