Stranger Things op Netflix België review

Stranger Things posterStranger Things ****

Regie: The Duffer Brothers (Matt en Ross Duffer)

Met Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Charlie Heaton,…

Speeltijd: 8 afleveringen van 50 minuten elks

Ga kijken als je hield van een mix van Twin Peaks, E.T. & Ghostbusters.

Het verhaal: In het rustige stadje Hawkins, Indiana verdwijnt plotseling het zoontje van Joyce Byers, Will, nadat zijn broer Jonathan moest overwerken. Na een tijdje schakelt Joyce de lokale politie in waar detective Jim Hopper zijn hoofd breekt over zijn mysterieuze verdwijning.

Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown & Gaten Matarazzo in Netflix' Stranger Things

Ons verdict: De hype van de zomer buiten Pokémon Go gerekend was niet Ghostbusters, maar eerder deze Stranger Things die Netflix België lanceerde op 17 juli 2016. Op sociale media regende het (mede dankzij het slechte weer in juli) verrassende uitspraken en statussen over deze nieuwe Netflix Original Series en met een score van 9.1 op IMDb zijn wij toch wat verbaasd van de impact dat deze nieuwkomer heeft op het publiek. Waar rook is, is vuur, dus MoviePulp.be haalt zijn expertise op het vlak van entertainment boven om een vlekkeloze analyse op te zetten voor de twijfelaars onder jullie die niet weten wat eerst te streamen (OK, sorry, deze zin was er nét iets teveel aan).

Maar goed, Stranger Things op Netflix België kent een ware revival van de jaren ’80! Net zoals Mad Men weet het zijn tijdsgeest terug op te halen en je volledig te sleuren in de tijden waarin Twin Peaks de serie van het moment was, E.T. kinderen inspireerden en Goonies het avontuur in iedereen opwekte. In vele opzichten spoelt deze serie dan ook 25 jaar terug de tijd in naar deze nog steeds legendarische series & films. Daar kan Wayward Pines nog wat van leren! De enscenering, de cinematografie en kostuums zijn volledig in het teken van the eighties, alsook het hoofdthema: de mysterieuze horror. Wat normaal een trademark zou moeten zijn van M. Night Shyamalan nemen de Duff Brothers subliem over met Stranger Things. De geheimzinnigheid blijft ook niet teveel achter, beetje per beetje krijg je de informatie die je wil, wat ook fijner is vergeleken met een Twin Peaks.

Kortom, Stranger Things heeft ons verrast en is zeker de moeite om tussen alle sterke content zoals Tyrant S2 & Mr. Robot te volgen op Netflix België.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Stranger Things op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter