Don’t Look Up recensie op Netflix België

Don't Look Up recensie op Netflix BelgiëDon’t Look Up ***

Regie: Adam McKay (The Big ShortVice)

Met Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Ron Perlman, Mark Rylance, Tyler Perry, Michael Chiklis, Himesh Patel, Ariana Grande,…

Speeltijd: 138′

Ga kijken als je hield van Deep Impact.

Het verhaal: Kate Dibiasky, een astronomie studente, en haar professor Dr. Randall Mindy doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het boeit niemand. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar gewoon een erg ongemakkelijk feit. Met de hulp van Dr. Oglethorpe beginnen Kate & Randall aan een mediatour die hen van het kantoor van de onverschillige President Orlean& haar onderdanige zoon en staf chef, Jason, naar de radiogolven van The Daily Rip brengt, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie & Jack. Met nog slechts 6 maanden tot de komeet inslaat moet de 24-uurs nieuwscyclus in goede banen worden geleid en de aandacht van het door sociale media geobsedeerde publiek worden getrokken voordat het te laat is. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn, want wat is er in hemelsnaam voor nodig om de wereld op te laten kijken?!

Don't Look Up recensie op Netflix België

Ons verdict: Wie na Don’t Look Up niet wil inzien dat Netflix naar de pijpen wil dansen van bekende celebraties om maar films & series op zijn streamingdienst te krijgen, is blind of simpelweg naïef. Leonardo DiCaprio, één van de strafste acteurs van onze generatie, heeft immers zijn slag thuis geslaan. De man krijgt eindelijk een film rond een thema waar hij zeer gedreven in is, nl. het klimaat. Of beter het negeren van de wetenschap achter de klimaatcrisis. En hij mag zich uitleven met een prachtig ensemble van castleden: Jennifer Lawrence, Timothee Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Ron Perlman, Mark Rylance, Tyler Perry, Himesh Patel & zelfs Ariana Grande.

Don't Look Up recensie op Netflix België

Hoewel ik vandaag sowieso geneigd ben om te zeggen dat je deze film eerder in Belgische bioscopen moet zien uit solidariteit alvorens ze afsluiten voor 5 weken, moet ik toch eerlijk bekennen dat ik lekker 2 weken heb gewacht om Don’t Look Up op Netflix te zien.  Dat heeft misschien te maken met het feit dat Don’t Look Up minder blockbuster in zich heeft dan kanjers zoals Spider-Man No Way Home & Matrix Resurrections, maar vooral omdat dat Netflix-abonnement moet redeneren met de recente (irritante) prijsstijgingen. Doe er iets aan Netflix, zeker nu je van plan bent minder grote films te brengen in de toekomst. Maar dat even ter zijde…

Regisseur Adam McKay slaat met Don’t Look Up een verrassende weg in door de manier waarop mensen in de jaren 2010 omgaan met wetenschap & waarheid in traditionele & sociale media in beeld te brengen rond een komeet die de Aarde gaat verwoesten. Daarmee laat hij zijn politieke dimensie niet varen, maar voegt er wel voor de eerste keer een heleboel geslaagde satire aan toe. Van grote Big Tech CEOs die geobsedeerd zijn met de ruimte (en winst) tot Armageddon, Instagram-influencers, oppervlakkige popsterren & Donald Trump-populisme, de hele hedendaagse maatschappij wordt aan de tand gevoeld en het schijfwerk toont daarbij heel wat kwaliteit. De hele cast van Don’t Look Up draagt met hun polarisatie zijn steentje bij, maar het is toch vooral Jonah Hill in combinatie met Leonardo DiCaprio & Jennifer Lawrence die het sterkste uit de hoek komen. Don’t Look Up is voor een productie van zo’n 75 miljoen dollar meer dan verzorgd, maar met een speelduur van meer dan 2 uur komen alle cliffhangers misschien wel correct aan bod, maar het kijkt niet zo vlot en blijft daardoor niet zo boeiend.

Kortom, leer de waarheid in wetenschap inzien met Adam McKay’s Don’t Look Up. Nu beschikbaar op Netflix België, maar ga gerust nog naar de bioscoop deze laatste dagen om onze lokale economie te ondersteunen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter