BREAKING: Omikronvariant sluit opnieuw Belgische bioscopen

Ondanks de dalende besmettingscijfers en blockbusters zoals The Matrix Resurrections & Spider-Man: No Way Home die gouden zaken doen, worden de Belgische bioscopen toch gesloten vanwege angst van de Omnikron-variant van het coronavirus België overmeestert zoals in Nederland. Alle binnenactiviteiten worden daarbij stilgelegd.

Eerste reactie van Kinepolis door woordvoerdster Anneleen van Troos:

“Het is een beslissing die heel hard aankomt, vooral omdat we ze niet begrijpen. Als je kijkt welke strenge maatregelen bij vandaag toepassen, dan kan je niet begrijpen hoe een totaalverbod op film kan bijdragen tot het voorkomen van besmettingen. Internationale studies hebben dit reeds getoond (lees persbericht hier). Bovendien was het geen voorstel van de GEMS volgens ons weten. Dit is onze topperiode, het zijn nu 3 weken vakantie en we zien dat gezinnen op zoek zijn naar ontspanning met de kinderen. Wij kunnen dit op een veilige manier organiseren. Het filmaanbod is eigenlijk fantastisch zowel internationaal (Spider-Man: No Way Home, Matrix Resurrections) als lokaal (Bittersweet Sixteen, Nachtwacht 3). Dit is een heel bittere pil en zal een serieuze mentale weerslag hebben op ons personeel.”

Ook regisseur Jan Verheyen reageert verontwaardigd na de grootse lancering van Bittersweet Sixteen door zijn dochter Anna:

Het is niet alleen een drama voor de bioscopen, ook heel wat indooractiviteiten gaan op slot. Dit heeft het overlegcomité beslist volgens VRT Nu:

  • Bioscopen, theaters en concertzalen sluiten
  • Geen binnenactiviteiten meer, met uitzondering van musea en sportactiviteiten
  • Geen publiek meer bij sportwedstrijden binnen en buiten
  • Naar de winkel met maximaal 2 personen (minderjarige kinderen niet meegerekend) en één klant per 10 m2
  • Er komt meer controle op de toeloop van mensen in winkelstraten en op kerstmarkten.
  • Tenten zullen verboden zijn bij buitenevenementen.
  • Overnachtingen bij jeugd- en sportkampen kunnen niet meer.
  • Er komt géén verplichte beperking over het aantal mensen dat we thuis mogen ontvangen, al is er het duidelijke advies om het zo beperkt mogelijk te houden en om goed te ventileren.

Maatregelen gaan in vanaf zondag 26 december 2021en zal eindigen op 28 januari 2022.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter