Tag Archives: Bioscopen in Belgie

Mogen we nu met z’n allen ons eigen eten & drinken meenemen naar de bioscoop?

Coup d’etat! En dat bedoelen we dan bijna letterlijk, want de aangekondigde coronamaatregelen die betrekking hadden op de horeca hebben dan toch hun nawerking op de bioscopen. Zo mag er blijkbaar vanaf vandaag geen eten of drinken meer geconsumeerd worden in bioscopen, want ten allen tijde moeten we ervoor zorgen dat ons mondmasker aanblijft. Vergeet het dus maar dat je ook eten of drinken van thuis kan meenemen. Bovendien moet er zeker een zetel tussen de klanten zitten, dus is er nog minder capaciteit als voorheen. Kinepolis & UGC zijn furieus. Misschien dan toch maar investeren in die thuisbioscoop?

Zijn mondmasker in de zaal dooddoener voor Belgische cinema?

Grote discussie op de MoviePulp-redactie! Ene helft van de tafel heeft geen probleem met mondmaskers, andere helft vindt dit een ware doodsteek van de Belgische overheid tegenover de Belgische filmindustrie. De eerste coronamaatregelen hadden immers niet zo’n impact als de huidige maatregelwn die stellen dat mondmaskerplicht nodig is in de zalen zelf. CEO van Kinepolis België klaagt momenteel de zware plicht op om als bioscoopbezoeker mondmaskers te dragen in de zalen, omdat we als enige land ons dit toe-eigenen. Het zou de hoofdreden zijn waarom resultaten in België zo tegenvallen bij Kinepolis. Wat vind jij? Stoort het jou of maakt het jou niks uit?

Lees verder Zijn mondmasker in de zaal dooddoener voor Belgische cinema?

Ook Antwerpse bioscopen passen programmatie ook om avondklok te respecteren

Je hoorde de gouverneur gisteren aandachtig: Antwerpen gaat vanwege het stijgend aantal coronagevallen in pseudo-lockdown en er wordt een avondklok ingezet tot 23u30. Dat is ook niet aan de bioscoopuitbaters ontsnapt, want inmiddels heeft Kinepolis onder meer zijn programmatie aangepast. De grootste blockbusters van het moment zoals Invisible Man, Follow Me, AVA, Greenland & Bloodshot worden ten laatste om 20u30 geprogrammeerd. Hetzelfde geldt voor UGC die zijn programmatie tot max. 20u laat lopen in Antwerpen en 21u in Mechelen. Hou hier dus rekening mee als je van plan bent naar de bioscoop te gaan!

BREAKING: Belgische bioscopen mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Cinefielen, filmliefhebbers, bioscoopganger & MoviePulpers, de tijd is aangekomen. Een maand na de opening van de Nederlandse bioscopen en 17 weken sinds de sluiting door de coronavirus is het aan België om de deuren van zijn bioscopen te openen vanaf 1 juli 2020. Er gelden wel strengere maatregelen, want dezelfde maatregelen tegen close contact blijven van kracht: Zo moet je anderhalve meter afstand kunnen houden met andere bioscoopbezoekers, dus gaan de bioscopen naar alle waarschijnlijkheid 2 stoelen laten tussen elke bubble bioscoopbezoekers (die max. 10 – 50 mensen per bubble mag bedragen vanaf juli 2020) en de algemene capaciteit van vele bioscopen op max. 200 zittende mensen per bioscoop (dus zo’n 20-tal grote groepen per bioscoop). Ook wordt er door de overheid aangeraden om een mondmasker te dragen als we naar de bioscoop gaan.

Lees verder BREAKING: Belgische bioscopen mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Komen films door de coronacrisis in de toekomst vroeger op VOD, Blu-Ray & DVD?

Komen films door de coronacrisis in de toekomst vroeger op VOD, Blu-Ray & DVD?

Het zijn spannende tijden. Nagenoeg lijkt het in België dat de situatie rond het COVID-19-virus begint te normaliseren, maar dat betekent niet dat er geen grote veranderingen op tilt zijn in de filmindustrie. De huidige coronacrisis legt nl. heel wat druk tussen filmdistributeurs en bioscoopuitbaters over de plas. Bedrijven zoals Universal (Trolls Worldtour), Warner (SCOOB!) & Sony (Bloodshot) hebben al geëxperimenteerd met vroegere release dates op VOD. Dit zet dan ook vanzelfsprekend druk op de exploitatietijd tussen bioscoop & home entertainment release die in de Verenigde Staten op 90 dagen staat. Welk impact zal dit hebben in België? Komen films door de coronacrisis in de toekomst vroeger op VOD, Blu-Ray & DVD?

Lees verder Komen films door de coronacrisis in de toekomst vroeger op VOD, Blu-Ray & DVD?

Voorlopig geen duidelijkheid voor Belgische bioscopen tijdens Exitstrategie van COVID-19 crisis

Voorlopig geen duidelijkheid voor bioscopen tijdens Exitstrategie in België

Ondanks de uitgebreide PowerPoint-presentatie van premier Wilmes, is het nog steeds niet duidelijk wat er met de horeca- & cultuursector moet gebeuren in België en daar vallen onze geliefde cinema’s spijtig genoeg ook onder. Bioscopen worden aanzien als musea, theaters, pretparken & soortgelijken waar voorlopig enkel duidelijkheid mag komen vanaf 8 juni 2020. Er zijn thans openingen in onze ogen vanaf 18 mei als je kan werken met online reservaties en social distancing-maatregelen, maar goed, musea krijgen eerder de voorkeur tegenover filmbezoeken. Heel wat filmdistributeurs programmeren voorlopig ook geen nieuwe releases tot om en bij de zomer, dus dan wordt het ook niet interessant om naar de bioscoop te gaan. Veel zal dus afhangen van hoe de fasen lopen of we terug kunnen keren naar bioscopen, laat die zomer van filmjaar 2020 maar komen!

Gaan de grote filmstudio’s experimenteren met vroegere release dates?

Gaan de grote filmstudio's experimenteren met vroegere release dates?

Iedereen die voor de hedendaagse filmindustrie werkt en zegt dat ze geen vrees hebben voor de toekomst, is niet goed wijs. CEO’s die het schip verlaten (Paramount & Sony Pictures), Chinese investeerders die afhaken,… Alle grote Amerikaanse studio’s beginnen intussen te lijden onder de dreiging van het illegaal downloaden / legale streamingdiensten en dat kan voor heel wat opschudding zorgen. Er gaan immers geruchten dat Hollywood bereid is om zijn ’90-dagen na release’-dogma aan banden te leggen en dat kan voor de grootste revolutie zorgen sinds de opkomst van de DVD.

Lees verder Gaan de grote filmstudio’s experimenteren met vroegere release dates?

Het bioscoopbezoek in België nader bekeken

Kinepolis heropent IMAX in Brussel

Als Belgen hebben we steeds complexen over ons klein ingewikkeld landje, maar we mogen op sommige zaken toch wel trots zijn. We zijn nl. serieus bevoordeeld op het vlak van cinemabeleving & bioscoopbezoek! Eén van de grootste bioscoopgroepen van Europa is van Belgische origine en in ons klein landje zijn alle bioscopen heel dicht bij. We zijn één van de weinige landen die onlangs de relatief kleine box office resultaten mogen genieten van multiplex-bioscopen met meer dan 10 zalen op 1 locatie en de laatste jaren wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe technologieën zoals Laser Ultra 3D, IMAX & Barco Escape om de Belg naar de bioscoop te krijgen. De dure cinemabeleving kan bovendien ook gecompenseerd worden door goedkopere abonnementsformules in kleinere bioscopen en er zijn tot slot leuke alternatieven voor de kunstzinnigen onder ons. MoviePulp bekeek voor jullie het bioscoopbezoek in België van dichterbij met een overzicht van de grootste keten, prijzen en technologieën in het land.

Lees verder Het bioscoopbezoek in België nader bekeken