Jurassic World Dominion recensie in IMAX 3D

Jurassic World Dominion recensie in IMAX 3DJurassic World Dominion *** in IMAX 3D

Regie: Colin Trevorrow (Jurassic World)

Met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern, BD Wong, Justice Smith, Daniella Pineda, Omar Sy, Dichen Lachman, Scott Haze, Mamoudou Athie, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, Campbell Scott,…

Speeltijd: 146′

Ga kijken als je hield van Prehistoric Planet & de vorige Jurassic World‘s tiens.

Het verhaal: Jurassic World Dominion vindt plaats 4 jaar nadat Isla Nublar is verwoest. Dinosaurussen leven en jagen nu samen met mensen over de hele wereld. Dit fragiele evenwicht zal de toekomst hervormen en voor eens & altijd bepalen of mensen de toproofdieren moeten blijven op een planeet die ze nu delen met de meest angstaanjagende wezens uit de geschiedenis.

Ons verdict: Amerikaanse regisseur Colin Trevorrow pochte een tijdje terug even met zijn proloog van Jurassic World Dominion en toonde ons hoe straf cameratechnologie & cinematografie wel is geworden om dinosaurussen tot leven te laten komen op het witte doek. Maar sinds Jurassic Park is de wetenschap niet stil gaan liggen en kreeg de Jurassic World-franchise af en toe kritiek op het feit dat het de wetenschappelijke realiteit niet meer volgt. Daar komt verandering in met de 3de Jurassic World Dominion waar we buiten Chris Pratt & Bryce Dallas Howard bovendien Jurassic Park-gedienden Sam Neill, Laura Dern & Jeff Glodblum in de cast krijgen.

Wie denkt een uitdagend scenario te krijgen met Jurassic World Dominion, komt van een koude reis terug. Jurassic World 3 houdt het chronologisch en het tempo is ook niet al te hoog ondanks de actie die je verwacht van de franchise. Met een torenhoge speelduur van bijna 2 uur en een half verwacht je al snel dat het langdradig wordt, maar dat is niet zo. Er is genoeg ‘mythologie’ om pseudo-paleontologen bezig te houden, leuke shots om filmfanatiekelingen blij te houden en ook de castleden wordt tactisch ingezet om de fans te laten juichen. Misschien wel een gemiste kans, gezien Dern & co toch wel beter geïntroduceerd konden komen in Jurassic World Dominion. Heel de cast draait op automatische piloot, maar ik wil toch zeer gedurfd zeggen dat Jurassic World Dominion de beste prestatie van Chris Pratt in een film is tot op heden (meer gaan we er waarschijnlijk nooit van mogen verwachten). Ook leuk om te zien dat Colin Trevorrow de geschiedenisboeken volgt door o.m. de velociraptor zijn veren te geven. Tot slot vonden we dat de 3D beter uitgewerkt mocht worden in Jurassic World Dominion, want buiten enkel wat snelle raptor-bijten links & rechts moet je het niet doen.

Kortom, Jurassic World Dominion speelt op veilig en gaat geen potten breken, maar wie is er tegenwoordig nog kritisch op blockbusters in de bioscoop. Zijn we niet gewoon blij dat we weer naar de cinema mogen om te genieten van dit soort Hollywood-films?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter