Tomorrow War recensie op Amazon Prime Video België

Tomorrow War recensie op Amazon Prime Video BelgiëTomorrow War ** 1/2

Regie: Chris McKay (Lego Batman Movie, Nightwing)

Met Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Edwin Hodge, Jasmine Mathews, Keith Powers,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van Independence Day, Edge of Tomorrow & laatste Transformers-films door Michael Bay.


Het verhaal: De wereld staat versteld als een groep tijdreizigers uit het jaar 2051 arriveert om een dringende boodschap af te geven: 30 jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke buitenaardse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd voegen. Onder de aangeworvenen is een middelbare schoolleraar en huisvader Dan Forester. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.

Chris Pratt in Tomorrow War recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Het is misschien niet zoals Netflix of HBO Max, maar slowly but surely komt Amazon met een blockbuster per maand om zijn streamingdienst te verrijken met content. Hopelijk gaat die cadans hoger draven met het opkopen van MGM, maar dat even ter zijde. Na Coming 2 America koopt de e-commerce gigant opnieuw een grote blockbuster van Paramount voor 200 miljoen dollar: Tomorrow War met in de hoofdrol niemand minder dan Chris Pratt & Yvonne Strahovski en deze is vanaf morgen beschikbaar op Prime Video België.

The Tomorrow War met Chris Pratt komt op 2 juli 2021 naar Amazon Prime Video België

Soms verbaast het ons wel hoe weinig creativiteit er in Hollywood is, want werkelijk alles aan Tomorrow War ontbreekt aan originaliteit. De filmmuziek is kopie van DC Films zoals Batman vs Superman & Justice League, het concept haalt elementen uit de Terminator-franchise, de stoffige production design haalt zijn inspiratie bij Independence Day, voor de relatie tussen vader & dochter steken de makers hun licht dan weer op bij Interstellar en de vele referenties naar de Alien-anthologie zijn frappant. Je kijkt dus naar een blockbuster die jou eerder wil terug katapulteren naar de jaren ’90 zonder daar effectie ode aan te brengen in cinematografie, klederdracht, etc. Rare keuze. Het tempo van Tomorrow War ligt veel te hoog, waardoor je al snel het ‘script’ minder gaat waarderen, terwijl er toch heel wat gebeurt in Tomorrow War. De bijzonder snelle editing zorgt samen met de loodzware speelduur van 140 minuten dat de swung uit het verloop wordt gehaald en de momenten waarop Tomorrow War (meermaals) erover gaat, is niet pulp genoeg om aanvaardbaar te zijn voor de kijker. Tot slot doet de cast wat van hen wordt verwacht, maar voegt spijtig genoeg verder weinig toe. Enfin, je leest het, verloren kansen alom.

Kortom, wat krijg je als de verloren generatie een hedendaagse interpretatie laat maken van Terminator, Alien, Interstellar, Independence Day & meer voor millenials? Correct, Tomorrow War. Wederom een blockbuster die eerder in bioscopen zou moeten verschijnen dan op de zoveelste internationale streamingdienst die zich niet wil aanpassen aan België.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter