Terminator Dark Fate recensie

Terminator Dark Fate recensieTerminator: Dark Fate *** 1/2

Regie: Tim Miller (Deadpool, Love, Death & Robots)

Met Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Gabriel Luna, Natalia Reyes, Diego Boneta, Edward Furlong, Tom Hopper, Enrique Arce, Brett Azar,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Edge of Tomorrow, Alita Battle Angel & andere Terminator-films zoals Terminator: Genisys.

Het verhaal: Sarah Connor & Grace, een hybride cyborgmens uit de toekomst, moeten Dani, een jong meisje uit Mexico, beschermen tegen de REV-9, een nieuw gemodificeerde vloeibare terminator van de toekomst.

Landa Hamilton is terug in Terminator Dark Fate

Ons verdict: Terminator 2 was zowat één van de lievelingsfilms van ondertekende in zijn kindertijden. Arnold Schwarzenegger was het ideale vaderfiguur voor heel wat jongeren van die tijd en die fantastische bles van Edward Furlong zorgde op zijn eentje voor een hele beweging van Johnny’s die hun haar ook zo begonnen te stijlen. Echter is de Terminator-franchise nooit ontwaakt van zijn hype sinds de jaren ’90 met Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator: Salvation & Terminator: Genisys die keer op keer met de grond gelijk werden gemaakt door vakpers & algemeen filmpubliek. De eerste signalen van Terminator Dark Fate, waar producer James Cameron opnieuw een onderdeel van wordt en alle films na 2000 schrapt, zijn positief en wij sluiten ons daar enigszins bij aan.

REV-9 vs. T-800 in Terminator Dark Fate

Terminator Dark Fate begint bombastisch met een actievolle & geslaagde cut in zijn eerste minuten en een cliffhanger van jawelste. Meteen zetten de 2 strongholders van de franchise (respectievelijk Linda Hamilton & Arnold Schwarzenegger) de puntjes op de i door de sterkste prestatie van de hoop neer te leggen, terwijl Mackenzie Davis mooi volgt (hoewel haar prestatie zeer vergelijkbaar is met deze van Kristanna Loken uit Terminator 3: Rise of the Machines). Echter niet alles van Terminator Dark Fate werkt: Gabriel Luna is ronduit een slechte terminator, de nieuwe Natalia Reyes mist wat aan charmisma om de franchise verder te kunnen zetten en het verhaal door James Cameron is eveneens herkauwd als je het naast Alita: Battle Angel & T2 legt. De visual effects zijn vergelijkbaar met de nieuwe Terminator-films wat dan weer betekent dat we het als popcorn entertainment moeten definiëren. Op en al zien wij dus niet veel verschil met de nieuwere Terminator-films (cfr. Salvation & Genisys), buiten de nostalgie die Hamilton & Schwarzenegger met zich meenemen wat het dan ook een beetje beter maakt tegenover Salvation & Genisys. Maar op geen enkel moment voelde wij onze jeugd terugkomen in Terminator Dark Fate wat anders was met pakweg een Star Wars VII: The Force Awakens.

Kortom, Terminator-franchise is (voor de laatste keer?) terug met Dark Fate, maar geef ons toch maar de originele Terminator-films.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter