The Umbrella Academy recensie op Netflix België

The Umbrella Academy recensie op Netflix BelgiëThe Umbrella Academy *** 1/2

Bedenker: Steve Blackman (Altered Carbon)

Met Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Mary J. Blige,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Watchmen, Daredevil & DC’s Titans.

Het verhaal: Op dezelfde dag in 1989 worden 43 baby’s op onverklaarbare wijze geboren uit willekeurige, niet-verbonden vrouwen die de dag ervoor geen tekenen van zwangerschap vertoonden. 7 worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een rijke industriële miljardair die de Umbrella Academy creëert en zijn kinderen voorbereidt om de wereld te redden. Maar niet alles verliep volgens plan…

Ons verdict: Move over, Marvel, Disney, DC Comics & Warner Media, want Netflix is niet van plan om bij de pakken te blijven liggen nu zowat alle Marvel-verfilmingen onder het Huis van de Muis valt. Het ging een deal aan met Dark Horse Entertainment, de 3de grootste strippublicist van de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de betere strips zoals 300, Sin City & Hellboy. The Umbrella Academy is niet bepaald een titel die bekend in de oren klinkt, maar de vormgeving van de maskers moet herkenbaar zijn. Kan Netflix zijn Defenders-verleden opzij zetten en een nieuwe culthit creëren met The Umbrella Academy?

De jonge leden van Umbrella Academy op NetflixThe Umbrella Academy is een betrekkelijk donkere strip met manga-elementen en heel wat vreemd gevormde wezens. Netflix stopt het net zoals zijn vorige stripverfilmingen in een realistisch jasje en voegt er hetzelfde commerciële tempo als pakweg Daredevil & Altered Carbon aan toe. In vele opzichten voelt The Umbrella Academy aan als een nieuwe Watchmen hoewel de context niet bepaald met elkaar te vergelijken is. De actie, production design & special effects zijn geslaagd en ook de cast met aan het hoofd Ellen Page vormen een mooi team als disfunctionerende superhelden, maar de donkere toon van de strips gaat wat verloren in het hele gebeuren. Ook vinden we de muziek die meermaals probeert terug te grijpen naar het verleden niet altijd geslaagd in zijn opzet hoewel het bijdraagt tot de algemene sfeer van de knotsgekke stripboekserie. Tot slot begint The Umbrella Academy moeilijk met heel wat referenties naar de comics waarin ik mezelf moest inwerken, maar eens voorbij pakweg aflevering 4 is de nieuwste Netflix-serie mooi op dreef om mysterieus tot zijn einde te komen.

Kortom, The Umbrella Academy is Netflix’ nieuwste antwoord op de discontinuïteit van het Defenders-universum. Wij konden het wel pruimen, hoewel we de serie iets minder mainstream hadden verwacht.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.