DC’s Titans recensie op Netflix België [eerste indruk]

DC's Titans recensie op Netflix BelgiëDC’s Titans ***

Bedenkers: Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, I, Robot & Cinderella Man), Geoff Johns (Aquaman) & Greg Berlanti (You)

Met Brenton Thwaites, Teagan Croft, Anna Diop, Minka Kelly, Alan Ritchson, Sherilyn Fenn,…

Speeltijd: 11 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Gotham.

Het verhaal: Een aantal jonge superhelden onder leiding van Robin vormen een team om het kwaad van de straten te bestrijden.

Ons verdict: “Wat Warner met The CW kan of Fox met Gotham kunnen wij zelf ook”, dachten DC Comics en zij kwamen met DC Universe, een nieuwe Amerikaanse streamingdienst die nieuwste series van DC Comics-personages naar de comic book nerd moet brengen. Of het echter een goed idee is, is een andere zaak. Toegegeven, het stripboekgenre haalt het ene na de andere record aan de internationale & lokale box office, maar net zoals het western-genre zitten er veel rotte appels tussen. Aan welke kant van de medaille gaat de nieuwste telg van DC Universe, in België al een geluk te volgen vanaf vandaag op Netflix, zich bevinden?

De hoofdcast van DC Universe's Titans, nu te streamen op Netflix België

Wel, DC Universe’s Titans sluit zich niet aan bij de CW-klik, maar het is ook geen Daredevil of The Punisher. De toon van Zack Snyder’s Watchmen wordt opnieuw ingeluid door DC, dus verwacht heel donkere, actievolle en van tijd tot tijd bloederige beelden. DC’s Titans getuigt af en toe van leuke ideeën rond DC-personages zoals Robin, Starfire, Raven, Beast Boy, Nightwing, Wonder Girl, Doom Patrol & zelfs Batman (hoe kan het ook met schrijvers zoals showrunners Greg Berlanti, Geoff Johns & Akiva Goldsman) om de comic book enthusiast boeiend te houden, maar verwacht geen uitvoerige karaktertekening tussen de eindeloos nutteloze dialogen. Castleden zoals Brenton Thwaites, Minka Kelly & Alan Ritchson mogen misschien een mooi gezichtje hebben, van acteren moeten ze nog wel het ene en het andere leren. Tot slot balanceren de special effects op het gemiddelde, maar we vinden de trage opbouwende tempo wel iets hebben.

Kortom, DC’s Titans is guilty pleasure voor de DC Comics-fan. Voor de liefhebbers?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter