You S1 recensie op Netflix België

You recensieYou *** 1/2

Bedenkers: Greg Berlanti (CW-series zoals Arrow, The Flash, Supergirl & Batwoman) & Sera Gamble (The Magicians & Aquarius)

Met Penn Badgley, Elizabeth Lail, Luca Padovan, Lou Taylor Pucci, Shay Mitchell, John Stamos,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Gypsy, Dexter of een combinatie van The Affair met Mindhunter & Pretty Little Liars.

Het verhaal: Een slimme boekenwurm gebruikt het internet en social media om de liefde van zijn leven voor zich te winnen.


Ons verdict: Je mag zeggen wat je wil van de marktleider in streaming die momenteel met een torenhoge schuld meer dan ooit onder de druk komt te staan naast mediaconglomeraten zoals Disney & Amazon, maar er is heel wat goede debuterende content te zien op Netflix. De manier waarop het aanbod geselecteerd wordt, is van ongeziene kwaliteit en You is opnieuw zo één van deze nieuwkomers waarvoor we ons petje afdoen.

Penn Badgley in You Netflix recensie

De producer van de Arrowverse heeft nl. voor het eerst een dikke hit te pakken met You, door velen bestempeld als één van de meest angstaanjagende series van het moment. Toegegeven, de combinatie van griezeligheid & sensualiteit in You is best uniek, maar dat maakt de serie niet sterk. Het is de strakke editing van de eerste afleveringen die de de serie zo bingeable maakt en een Gypsy volledig van zijn sokken blaast. Relatief nieuwe gezichten zoals Penn Badgley & Elizabeth Lail die perfect gecast zijn als hoofdpersonages geeft You de ideale status als underdog onder de nieuwe televisieseries van 2019, maar het ontbreken van een noemenswaardige naam met heel wat acteerbagage in een bijrol limiteert You om tot een hoger niveau te groeien. En sorry, Shay Mitchell & John Stamos are not really cutting it in die zin. Tot slot hebben we lichtjes problemen met de verheerlijking van stalking door de protagonist, maar het past ideaal in de bibliotheek van Netflix vol controverse & uitdaging. Oh ja, en het middenstuk vol tweestrijd vinden we er wat teveel aan.

Kortom, er zijn heel weinig series die de structuur en opbouw zo goed krijgen als You, maar het feit dat er geen grote castleden de Netflix-serie ondersteunen, werkt hem ondanks de sterke muziek in de Netflix-serie weinig af. Room for improvement?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.