Aquaman recensie op Secret Cinema by Kinepolis

Aquaman recensie op Secret Cinema by KinepolisAquaman *** 1/2 in Secret Cinema *** 1/2

Regie: James Wan (The Conjuring, Saw)

Met Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, WIllem Dafoe, Dolph Lundgren, Graham McTavish,…

Speeltijd: 143′

Ga kijken als je hield van Wonder Woman, Wrath of the Titans & Black Panther.

Het verhaal: Arthur Curry moet zijn halfbroer Orm, de huidige koning van Atlantis, stoppen om een oorlog te ontketenen met de bovenwereld.

Secret Cinema by Kinepolis met The Nun

De setting: Begin september lanceerde Kinepolis een gloednieuw concept: Secret Cinema by Kinepolis. Bezoekers genieten van een filmvoorstelling op een geheime locatie volledig in het thema van de film. ‘Titanic’ bekijken op een boot terwijl woeste golfen tegen de boeg slaan, in een donker woud huiveren met The Blair Witch Project of wegdromen bij Star Wars in een futuristische setting. Voor iedereen die ooit al eens midden in de filmactie wou zitten, introduceert Kinepolis ‘Secret Cinema’. Een filmervaring die nog meer dan 3D en 4DX de grens tussen realiteit en fictie vervaagt. Voor Aquaman koos Kinepolis voor een screening in Belgium Pier te Blankenberge om je helemaal onder te dompelen in de onderwaterwereld van Aquaman. Aan te raden voor echte zeeratten!

Ons verdict: DC Comics & Warner Media zitten met de handen in de haren: Justice League haalde maar net zijn productiebudget op en er gaan geruchten dat Ben Affleck, Henry Cavill & Amy Adams niet meer zullen terugkomen naar de zogenaamde DCEU. Warner is ook conservatiever geworden met het aankondigen van nieuwe projecten met Shazam!, The Joker, Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) & Wonder Woman 1984 die op de planken staan voor het komende anderhalf jaar, waardoor wij nog steeds op onze honger zitten voor de algemene lijn in de DC Extended Universe (en nee, ook de post-credit scène na de Aquaman-film maakt hier geen verschil). Dat ter zijde, wat kan Warner Media samen met regisseur James Wan maken van Aquaman?

Jason Momoa in Aquaman

Wel, heel wat! Aquaman bindt op het vlak van ambitie niet in, want met een monsterbudget van 160 miljoen dollar krijgen we een heuse onderwaterwereld die dezelfde ambities heeft als pakweg een Star Wars. In de omgeving van de Belgium Pier te Blankenberge voelde we de wereld van Aquaman ten volle tot leven komen, dus dat is een absolute aanrader mocht je jezelf willen indompelen in het prachtig futuristische Atlantis. Visueel is Aquaman dus tot in de puntjes uitgewerkt en de toch wel geslaagde acteerprestatie van Jason Momoa in Justice League wordt verdergezet met Amber Heard, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, WIllem Dafoe & Dolph Lundgren die mooi volgen. Verder is het popcorn entertainment zoals we gewoon zijn van Marvel & de nieuwe DC Extended Universe met een slappe structuur, een te lange speelduur, een plot dat zelf met het missen van de helft van de film te volgen valt en matige dialogen hoewel het begin & het einde wel een emotionele snaar bij ons deed springen. De occasionele Conjuring-enscenering en verfijnde camerashots door James Wan valt hier en door ook wel op te merken.

Kortom, Aquaman breekt de trend van Justice League en toont dat DC opnieuw goed is in het brengen van solofilms rond zijn karakters, hoewel het duidelijk de mosterd van bij het succesvolle Wonder Woman heeft gehaald.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter