The Danish Girl review

The Danish Girl posterThe Danish Girl ****

Regie: Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables)

Met Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Amber Heard, Ben Whishaw,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van The Theory of Everything & Requiem for a Dream.

Het verhaal: The Danish Girl vertelt het transgender-verhaal van de Deense kunstenaar Einar Wegener die begin 20ste eeuw samen met zijn vrouw Gerda Wegener zijn vrouwelijke identiteit ontdekt als Lili Elbe.

Eddie Redmayne & Alicia Vikander in The Danish Girl

Ons verdict: De met Oscars bekroonde Eddie Redmayne & Tom Hooper doen met The Danish Girl een nieuwe poging om de Europese cinema naar Hollywood te brengen over een controversieel onderwerp. Anno 2015 worden holebi’s en transseksuelen nog steeds uit onze maatschappij gestoten en dat moet veranderen. The Danish Girl doet een poging om het leven van een persoon die worstelt met zijn geslacht in kaart te brengen onder de naam van de allereerste transseksueel in de wereld, de Deense kunstenaar Einar Wegener of Lili Elbe. Maar The Danish Girl is meer dan dat: een schitterende Matthias Schoenaerts & Alicia Vikander die de rollen van Hans Axgil & Gerda Wegener vertolken en het symbolische begin & einde van de film zoals een wens in vervulling laat gaan. Hooper zorgt voor aangename landschappen om zijn verhaal met symboliek te overgieten.

Kortom, The Danish Girl is een touching movie met een krachtig begin & einde.

The Danish Girl 'Find the Courage to be Yourself' poster met Eddie Redmayne The Danish Girl 'Have the Courage to Love' poster met Alicia Vikander

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter