Black Panther recensie door Marvel Studios

Black Panther posterBlack Panther ***

Regie: Ryan Coogler (Creed)

Met Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Martin Freeman, Andy Serkis, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Sterling K. Brown,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Thor: Ragnarok, Creed & Luke Cage.

Het verhaal: T’Challa moet zijn plaats opnemen als de nieuwe koning van Wakanda, maar wordt uitgedaagd om te tonen of hij het waard is.

Wakanda in Black Panther

Ons verdict: We mogen alles zeggen over de Marvel-franchise en Disneyficatie van de Amerikaanse stripboekenindustrie wat we willen, maar één ding zeker: Marvel is een kei in consistentie. Hoewel ieder comic book personage iets anders is, kent Marvel Studios zijn personages door & door en weet het steeds op dezelfde manier in een goede actiefilm te maken die past bij de identiteit van de Marvel-strip. Bovendien is het de enige franchise die het echt begrepen heeft om hints van de ene film naar de andere te plaatsen (hetzij met post-credit scènes waarvan er weer 2 zijn bij deze Back Panther, dus blijven zitten, iedereen!) om zo de fans warm te houden. Tot slot heeft iedere film effectief een verhaal dat op zichzelf staat.

via GIPHY

Black Panther is geen uitzondering op de draaimolen van Marvel Studios. Wakanda, personages zoals N’Jadaka, T’Challa, Malice, M’Baku, Ulysses Klaue… Marvel refereert weer voortreffelijk naar de comics, terwijl het zichzelf lichtjes heruitvindt in de Marvel Cinematic Universe. Chadwick Boseman is klaar voor het echte werk na zijn verschijning in Captain America: Civil War en hij wordt ondersteund door een geweldige cast met namen zoals Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Martin Freeman, Andy Serkis & Daniel Kaluuya die bekend in de oren moeten klinken. Het hele gebeuren is weliswaar meer van hetzelfde en krijgt een zeer commerciële invulling waarbij Marvel weer binnen de lijntjes kleurt. De talloze referenties naar het uitbuiten van het zwarte ras doorheen de geschiedenis brengt hier weinig verschil in.

Met andere woorden, de ene film na de andere die Marvel produceert, is een hit aan de box office en dat zal met Black Panther geen uitzondering zijn. Wij vonden het een doorsnee Marvel-film die vergelijkbaar is met het niveau van Doctor Strange & Ant-Man.