American Crime Story: The People vs. OJ Simpson review

American Crime Story: The People vs. OJ Simpson posterAmerican Crime Story: The People vs. OJ Simpson *** 1/2

Bedenker: Scott Alexander & Larry Karaszewski (1408)

Met Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, John Travolta, Bruce Greenwood, David Schwimmer, Edgar Ramírez, Courtney B. Vance, Sterling K. Brown, Kenneth Choi,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van een mix van Suits & How to Get Away with Murder.

Het verhaal: American Crime Story vertelt het verhaal van de bekendste criminelen aller tijde. In dit 1ste seizoen nemen we een kijkje naar de dubbele moord van o.m. de echtgenote van de zwarte American Footbal-ster O.J Simpson.

David Schwimmer & Cuba Gooding Jr. in American Crime Story: The People vs. OJ Simpson

Ons verdict: De grote overwinnaar van de Emmy’s droeg de naam The People vs. O.J. Simpson in 2016. De Amerikaanse serie met aan kop Cuba Gooding Jr., John Travolta & David Schwimmer brengt het waargebeurd verhaal van de bekende American Football-ster die in begin jaren ’90 beschuldigd wordt van de moord op zijn ex-vrouw Nicole. Niet de sterrencast ging lopen met awards en nominaties, het was eerder nieuwe namen zoals Courtney B. Vance (The Hunt for Red October), Sterling K. Brown (Righteous Kill) & Sarah Paulson (12 Years a Slave) die een dijk van een prestatie neerleggen. Zij zijn meteen ook de koplopers van de hele cast die ondersteund worden door een prachtige enscenering en een weldoordacht scenario door Scott Alexander & Larry Karaszewski. Echter komt de serie traag op gang, komt er weinig spanning aan te pas en ligt de klemtoon eerder op het historisch verdict. Niet meteen een slecht aspect van de serie gezien dat de serie net uniek maakt, maar series zoals How to Get Away with Murder & Suits bieden mij persoonlijk iets meer aan op het vlak van spanning, vriendschap, loyaliteit en karaktertekening. Het feit dat de Amerikanen er weer als de kippen bij zijn om van de serie een franchise te maken, bevorderd de geloofwaardigheid ook niet bepaald.

Kortom, American Crime Story: The People vs. OJ Simpson is een geslaagde serie die nu te streamen is op Netflix België, maar iets moet onderdoen aan series zoals How to Get Away with Murder in het misdaadgenre en Suits in het advocatengenre.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter