Suits op Netflix België review (seizoen 1 en 2)

Suits BluRay coverSuits S01 **** S02**** 1/2

Regie: Kevin Bray (Walking Tall), Michael Smith (Law & Order), John Scott (Nip/Tuck) onder leiding van creator Aaron Korsh.

Met Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Rick Hoffman, Gina Torres, Sarah Rafferty,…

Speelduur: 12 afleveringen voor seizoen 1, 16 aflevingen voor seizoen 2 (~45 minuten per aflevering)

Beide seizoenen van Suits zijn integraal te bekijken op Netflix, maar nieuwe seizoenen 3 & 4 kan je aankopen via onze partners bovenaan.

Het verhaal: Mike Ross maakt tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal met zijn fotografisch geheugen indruk op topadvocaat Harvey Spector die beslist hem meteen aan te nemen ondanks het ontbreken van een diploma rechten aan Harvard University. Het is een start van een turbulente, maar trouwe band tussen de stagiaire en diens mentor. Maar hoe gaat Mike overleven in deze advocatenwereld? Hoe gaat hij zijn verleden verbergen van zijn collega’s en zijn vrienden?

Gabriel Macht en Patrick J. Adams in Suits

Ons verdict: Het is geen geheim meer dat Netflix gelanceerd werd in België (als je het niet opgemerkt hebt, was je niet op de aardbol de voorbije maanden) en de eerste keuzes in de grote bibliotheek van Netflix worden gemaakt. Buiten de klassiekers zoals House of Cards & Breaking Bad is Suits één van de opkomende series waarover veel wordt gesproken in ons klein landje. MoviePulp volgde de trend en kan de keuze alleen maar beamen!

Suits is een sterke sitcom met pit, vol voortreffelijk gecaste leden: Gabriel Macht die we kennen uit actiefilms zoals Behind Enemy Lines, The Recruit & Bad Company ondergaat een transformatie en zet de toon van de serie. Een sterke Gina Torres (Alias) en Rick Hoffman (Hostel) zetten een goede basis voor nieuwelingen Patrick J. Adams & Meghan Markle om te schitteren als koppeltje. De dynamiek tussen de verschillende personages uit de serie (Harvey vs. Mike, Mike vs. Rachel, Harvey vs. Jessica, Donna vs. Harvey, Louis vs. Harvey,…) zit daarom keer op keer goed en de dialogen laten je snakken naar meer. De flow doet sterk terugdenken aan een mix tussen Law & Order & Ally McBeal zonder in het cliché te vallen. De serie kijkt vlot en het mooie is dat ondanks je het hele seizoen direct kan kijken, deze ook goed te volgen is aflevering per aflevering. Een klassieke TV-serie setup dus! Ideaal voor mensen die niet zoveel tijd en zin hebben om de hele tijd naar een televisiescherm te gapen. De pilot begint mooi en seizoen 1 eindigt pittig, terwijl seizoen 2 meer de verwachtingen van de kijker in seizoen 1 inlost.

Ontmoet onderaan de cast van Suits en laat dit je overhalen om de serie te gaan volgen:

 

5 gedachten op “Suits op Netflix België review (seizoen 1 en 2)”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter