Ant-Man review

Ant-Man posterAnt-Man ***

Regie: Peyton Reed (Yes Man, The Break-Up)

Met Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Michael Douglas, Bobby Cannavale, Michael Peña, Anthony Mackie, Judy Greer, T.I., David Dastmalchian, Hayley Atwell, John Slattery,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van de eerste origin stories van Marvel zoals Captain America: The First Avengers & Iron Man.

Het verhaal: Na een hevige discussie met S.H.I.E.L.D. beslist dr. Hank Pym om zijn krimptechnologie van Howard Stark en de wereld te houden tot zijn assistent Darren Cross dicht in de buurt komt om zijn technologie te evenaren.

Paul Rudd is Ant-Man

Ons verdict: Aan de snelheid van het schrijven van deze review kan je al raden dat bij MoviePulp.be de verwachtingen niet al te hoog zijn voor deze laatste film uit Phase 2 van Marvel. Ant-Man heeft immers de ongelukkige opdracht om na de ‘climax’ uit The Avengers: Age of Ultron de franchise opnieuw op te starten. Deze Marvel-productie ging immers ook niet van een leien dakje: een tijdje terug rapporteerden we al dat de regisseur en schrijver uit het project stapte wegens creatieve verschillen en de druk is duidelijk hoog bij Marvel om records te breken zeker gezien er verschillende concurrenten zoals Warner Bros. & 20th Century Fox op de loer liggen.

Maar als we objectief naar deze origin story kijken, is het resultaat datgene wat ze bij Marvel goed kunnen, nl. nieuwe personages lanceren maar toch op een iets andere manier. Deze keer proberen ze lichtjes het heist-genre te integreren in een comic book-verfilming, op zich nog OK gelukt moet ik zeggen. Bovendien wordt de hoofdacteur goed omkadert door de bijdragende cast (in dit geval wordt Ant-Man mooi ondersteund door Evangeline Lilly & Michael Douglas) en is het verhaal toegankelijk voor de hele familie met een kleine knipoog naar het gewelddadige. Opmerkelijk is ook dat Marvel met deze Ant-Man het humoristische opzoekt door o.m. acteurs uit de komiek zoals Michael Peña en Paul Rudd aan te trekken. Op zich ook goed gelukt, hoewel Terminator Genisys een stuk grappigere dialogen bevat. Maar goed, Marvel, is het weer een beetje van hetzelfde en met een titel zoals mierenman wordt je als maar minder toegankelijk bij het grote publiek. Laat staan dat het grote publiek kan volgen met de hoofdlijn van de Infinity Gems waartoe deze Ant-Man totaal niets bijdraagt.

Besluit: Ant-Man doet wat je ervan verwacht, maar de box office resultaten (in België kwam hij binnen op een teleurstellende 4de plek met iets meer dan 300.000 euro winst) die iets minder zijn, spreken voor zich dat het publiek een beetje uitgekeken is naar het hele Marvel-universum. Geniet onderaan van nog een aantal clips uit Ant-Man zoals We Robbed You & Ant on the Run en we eindigen met een Yellowjacket featurette:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Ant-Man review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter