The Avengers 2: Age of Ultron review

The Avengers 2: Age of Ultron reviewThe Avengers 2: Age of Ultron ***

Regie: Joss Whedon (The Avengers)

Met Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van de vorige Avengers-film.

Het verhaal: We pikken het verhaal van onze superhelden weer op tijdens de zoveelste poging om een einde te brengen aan Loki’s scepter (en de Chitauri) om enkel maar te ontdekken dat de arrogante genie van de hoop in zijn angst het artificiële intelligente Ultron tot leven wekt die in plaats van de mensheid te redden eerder van mening is deze volledig uit te roeien.

Chris Evans & Chris Hemsworth in The Avengers 2: Age of Ultron

Ons verdict: Dit 2de deel van Marvel’s succesvolle Avengers-franchise moet ongetwijfeld de highlight van het bioscoopvoorjaar 2015 zijn. Een bioscoopjaar dat in mineur van start ging met maar weinig effectieve aanraders en dit einde van Marvel’s Phase 2 tilt niet meteen het niveau hoger.

OK, The Avengers 2: Age of Ultron is duidelijk een stap in de betere richting als je het vergelijkt met zijn voorganger (zie onze mening hier), maar het blijft toch nog een stuk achter tegenover het geslaagde Captain America: The Winter Soldier & verrassende Guardians of the Galaxy (waarom hebben ze deze trouwens voor The Avengers 2 uitgebracht?), 2 films die tot hiertoe het beste waren dat de Marvel-stal kon brengen. Verwacht een iets donkerdere uitwerking samen met een iets intelligenter verhaal, maar niets vernieuwend: Ultron lijkt immers op een schaduw van Agent Smith uit The Matrix Trilogie en de Avengers Assembly blijven nog steeds een incoherent hoopje entertainment zonder meer met vooral Chris Evans & Robert Downey Jr. aan kop als beste acteurs. Maar we gaan niet volledig negatief zijn: The Avengers: Age of Ultron heeft waarschijnlijk na Quantum of Solace één van de beste openingsscènes uit de hedendaagse filmgeschiedenis met intelligente camerahoeken en indrukwekkende computereffecten die je doen geloven dat je in een game zit. Bovendien laat de prestatie van Paul Bettany als The Vision een stevige indruk op het netvlies achter. Tot slot is er nog de kers op de taart: mijn favoriete Avengers-personage The Hulk die in een episch gevecht tekeer gaat tegen The Hulkbuster van Iron Man.

Kortom, als Marvel-fan moet je sowieso deze film gezien hebben, maar The Avengers 2: Age of Ultron springt net met de hakken over de sloot. Geniet onderaan van de clips die de voorbije dagen reeds gelanceerd werden, maar bewaard werden door ons om geen spoilers achter te laten:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

8 gedachten op “The Avengers 2: Age of Ultron review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter