Fantastic Four 2015 op iTunes review

Fantastic Four 2015 posterFantastic Four 2015 ** 1/2

Regie: Josh Trank (Chronicle)

Met Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Reg E. Cathey, Tim Blake Nelson, Toby Kebbell,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van andere stripboekverfilmingen door 20th Century Fox zoals X-Men: Days of Future Past.

Het verhaal: Reed Richards is een jonge knaap met een obsessie om zijn teleporteermachine tot leven te brengen. Samen met zijn vriend Ben knalt hij bijna de helft van de stad weg, maar na enkele jaren wordt zijn experiment opgemerkt door Dr. Franklin Storm.

Fantastic Four 2015 wallpaper

Ons verdict: Het universum van de Amerikaanse stripcultuur is mooi verdeeld tussen de grootste filmstudio’s: Disney heeft de Marvel Cinematic Universe, Sony had Spider-Man, Warner Bros. gaat aan de slag met DC Comics en 20th Century Fox buit al jaren de X-Men-franchise uit. Maar 20th Century Fox werd in de zomer van 2009 gulzig door te beslissen om de Fantastic Four opnieuw op te starten en een grootschalige franchise uit de grond te stampen met banden tot de rest van Marvel. OK, movies are business, zolang het idee maar goed is, right?

Wel, hier ligt meestal het probleem: Doordat traditionelere verhaallijnen reeds zijn ingenomen, kiezen producenten vaak voor ingewikkelde scenario’s uit nieuwe stripboeken. Met deze Fantastic Four trekt de franchise volledig weg van zijn vrij succesvolle voorgangers door een plot te introduceren met teleportie en virtuele dimensies die hun origine terugvinden in de stripverhalen van The Ultimate Fantastic Four. OK, de special effects en costumes zijn goed in deze Fantastic Four-reboot, maar het plot wordt zo snel, moeilijk & vluchtig weergeven dat een doorsnee publiek snel zal afhaken. Bovendien zijn er haken en ogen in deze verhaallijn volgens de die hard comic book-fans. Op zich wel spijtig, want de cast met Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan & Jamie Bell levert wel leuke prestatie als jeugdig kwartet.

Besluit: Een gemiste kans van 20th Century Fox met deze Fantastic Four 2015, maar goed, jullie kunnen verder X-Men uitbuiten. Toch?


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Fantastic Four 2015 op iTunes review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter