MoviePulp

WAMD Avant Prémière review: The Fantastic Four, Rise of the Silver Surfer

The Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer posterThe Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer***

Regie: Tim Story (Fantastic Four)

Met Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Laurence Fishburne en Doug Jones.

Speelduur: 92′

Ga kijken als je hield van de doorsnee stripverfilmingen zoals Fantastic Four***, Hellboy**,…

Vergelijk prijzen van Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer online op Kelkoo!

Het verhaal: Aarde wordt door een mysterieuze flits geteisterd, terwijl Reed en Sue trachten hun huwelijk bij elkaar te brengen. De galactische lichtflits blijkt na onderzoek de Silver Surfer te zijn, een duistere figuur die sterren voorbereid zodat de ruimtelijke wervelstorm Galactus ze kan verslinden. De Fantastic Four worden om hulp gevraagd, maar hoe hou je een bad guy met buitenaardse krachten groter als de jouwe tegen?

Silver Surfer in actie

Ons verdict: De eerste Fantastic Four was geen slechte film, maar werd nooit zo’n dikke comic-hit als Spider-man en Batman vanwege de magere cultstatus van het stripverhaal. De filmcrew van Fantastic Four hebben dit zeer snel ingezien en daarom ingenieus een stripfiguur met meer cultstatus toegevoegd. Door The Silver Surfer te betrekken in Fantastic Four 2-verhaal krijgt de sequel een nieuwe en aantrekkelijke allure, waardoor hij in mijn ogen beter is dan zijn voorganger. De CGI van Fantastic Four is weer zeer mooi; vooral de illustraties van de ruimte en het personage van de Silver Surfer zijn opmerkelijk. Persoonlijk had ik problemen met de contrasterende stem van Laurence Fishburne bij de Silver Surfer. Fishburne’s stem creëert vooral een donkere sfeer rond een personage en de glanzende Silver Surfer geeft de kijker niet echt een donkere gevoel. De typische stijl van regisseur Tim Story kom je weer tegen in deze film (lange tijd ernst met een grappige oneliner ertussen) en dat zorgt er een beetje voor dat je te zien krijgt wat je verwacht. En dat is de bittere waarheid: Fantastic Four 2 heeft mij geen enkele keer verrast, waardoor je de film snel zal vergeten.

Besluit: Leuke film om naar te kijken in de cinema, maar cultstatus zal hij niet krijgen. Onderaan zie je nog wat footage van de film achter de schermen in Canada.Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

 • Dax on 7 augustus 2007 at 19:12

  In het filmprogramma Moviesnackx op JIMtv werd er tijdens een interview met acteurs Chris Evans en Michael Chiklis gesteld dat er waarschijnlijk een 3de deel zal aankomen als de 2de FF-film het goed doet. Beiden zouden al getekend hebben voor een 3de deel.

 • Chris Evans wordt Captain America - MoviePulp & other fiction on 23 maart 2010 at 12:25

  […] Pitch gewonnen om de hoofdrol te spelen in The First Avenger: Captain America. De acteur van The Fantastic Four speelt naast Hugo Weaving die de aartsvijand van Captain America Red Skull zal spelen. Regisseur […]

 • Ray Ban Sunglasses on 26 september 2015 at 13:43

  Ray Ban Sunglasses

  Ray-Ban is the global leader in premium eyewear market and by far the best-selling eyewear brand in the world£¡

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.