The Amazing Spider-Man 2 review

The Amazing Spider-Man 2 poster - retro - geel - yellowThe Amazing Spider-Man 2 ** 1/2

Regie: (The Amazing Spider-Man)

Met , , , , ,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van de vorige The Amazing Spider-Man film en andere Marvel producties zoals Thor: The Dark World.

Het verhaal: Peter Parker worstelt met zijn liefde voor Gwen Stacey en de belofte die hij naar haar vader maakte om haar niet te betrekken in de gevaren als superheld. Bovendien komt hij oog in oog te staan met het verleden als zijn vriend Harry Osborn Oscorp overneemt en het onderzoek van zijn overleden ouders terug opgraaft.

Het mooie koppeltje Emma Stone en Andrew Garfield in The Amazing Spider-Man 2

Ons verdict: Meteen na de laatste film van Spider-Man met Tobey Maguire werd een nieuwe franchise door Sony aangekondigd met regisseur Marc Webb. Zowat de grootste fout dat ze in Hollywoord konden doen, gezien de franchise in de hele concurrentiestrijd met superhelden zijn kluts kwijt is. Wat vroeger de eerste film van Marvel was die succesvol werd op het witte doek, is het nu een uitgemelkte serie films zonder doel of einde.

OK, The Amazing Spider-Man 2 heeft potentieel: een sterke Jamie Foxx en Emma Stone, aardige special effects, prachtig artwork en een epische strijd tussen Spidey & Electro. Maar verder blijft The Amazing Spider-Man 2 op het niveau om kinderen te entertainen met een lachwekkende maar zwakke als Spider-Man. Bovendien moet Marc Webb wel een van de grootste comic book haters aller tijde zijn als je zowat alle climaxen van karakters uit de strips verkracht: ik denk maar aan de magere vertolking van als The Green Goblin, de korte screenplay van als Rhino en tot slot van rekening de manier waarop ze in het verhaal met het personage van Gwen Stacy omgaan. Ongetwijfeld zullen heel wat stripfans ontgoocheld zijn door de keuzes van de regisseur in deze langdradige en melodramatische The Amazing Spider-Man 2 (2 uur en 22 minuten, seriously?).

Kortom, The Amazing Spider-Man 2 wordt buiten zijn actievol verloop één van de flops van het jaar voor MoviePulp.be. Bekijk onderaan de clips Times Square Motion Save, Skipping Rocks en Electro Prison en oordeel zelf:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter